Terug naar overzicht Terug

Dankwoord groep visueel gehandicapten


Een groep visueel gehandicapten was op uitnodiging van de directie FC Emmen vrijdagavond aanwezig in het stadion van FC Emmen. Zij konden eens live de voetbalwedstrijd FC Emmen-Roda JC bijwonen. Daarvoor moesten extra voorzieningen getroffen worden, om visueel beperkte voetbal fans van geluid te kunnen voorzien. Harry Dorgelo stelde dit beschikbaar, maar daar hoort ook een commentator/verslaggever bij. Johan Visser, die ook werkt voor RTV Emmen, was bereid dit voor deze groep op zich te nemen.


Ook met medewerking en inzet van Bennie Wolbers de sport verslaggever van RTV Emmen, kon dit allemaal geregeld worden. Dankzij de medewerking van FC Emmen, speciaal Henk Eising en Ieke Heetebrij, kreeg deze visuele gehandicapten groep een prima ontvangst, werd na binnenkomst keurig begeleid naar de gereserveerde zitplaatsen.

 

Johan Visser gaf het live verslag.

Zij waren na afloop van de wedstrijd allen erg onder de indruk waren van de vakmanschap en kennis die commentator Johan Visser  voor hen heeft kunnen betekenen, niets te hoeven missen van een live   voetbalwedstrijd. Hij deed daar van minuut tot minuut op professionele wijze verslag van via de hoofdtelefoons en de aangebrachte apparatuur  van de firma Dorgelo. Eigenlijk zou er middels een fonds of sponsor werving het mogelijk gemaakt kunnen worden vaste apparatuur voor visueel gehandicapten in het stadion aan te kunnen brengen. Dan konden die lotgenoten die daar belangstelling voor  hebben,mogelijk wat vaker zelfstandig naar de wedstrijden kunnen gaan van hun favoriete FC Emmen.

Zeker waren alle visuele lotgenoten erg onder de indruk, en hebben het als bijzonder ervaren dit mee te mogen maken, ondanks dat FC Emmen de opgelopen achterstand van 0-1 niet in kon halen.

 Namens de visuele gehandicaptengroep Emmen en omgeving.

Jan Wolters

[email protected]