D-pupillen verrassen met winst op Vitesse/AGOVV D1

Heerenveen/Emmen C2-NAC Breda C1 2-5
Er leek een sensatie in de lucht te hangen toen de Emmenaren in de tweede helft op een 2-0 voorsprong kwamen. De hekkensluiter speelde met overgave en kreeg in de eerste helft ook de betere kansen. In de 13e minuut werd een voorsprong verkregen toen Matthijs Hensens in de zestien onderuit werd gehaald. De aansluitende strafschop werd door Stan Kroeze vlekkeloos benut: 1-0. Kort voor rust raakte Thyrann Lambers nog het zijnet na aangeven van Hensens. Na de thee ging FC Emmen gewoon door en na tien minuten spelen stond favoriet NAC opeens tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Matthijs Hensens schoot een vrije trap vanaf een meter of twintig ineens in: 2-0. NAC Breda speelde wel iets gemakkelijker en langzamerhand moest FC Emmen terug. Het hield zich lang met het weggeven van veel vrije trappen nog op de been maar moest in de 55e minuut toch de 2-1 incasseren. Daarbij bleef het echter niet want in de laatste zeven minuten scoorden de gasten liefst vier keer. Waaraan het onzekere optreden van doelman Frank Schilstra in belangrijke mate debet was.
Heerenveen/Emmen C2: Schilstra; Sliedrecht, Sanafikha, Komduur, Levon van Dijk, Kroeze, Lambers (46. Jan Scholten), Blekkink, Hensens, Bijlsma (50. Roelof van Dijk), Jochem Scholten (60. Uineken).

Stan Kroeze (links) scoort vanaf elfmeter.

Daniel Sanafikha is zijn tegenstander hier de baas.

Matthijs Hensens (niet zichtbaar) klopt de Bredase doelman Raaymakers voor de 2-0.

Vitesse/AGOVV D1-Heerenveen/Emmen D2 0-1
Èen prachtig resultaat voor de formatie van trainer-coach Robert Bos omdat de thuisploeg tot de favorieten voor het kampioenschap behoort. En het was ook een verdiende zege, vooral in de eerste helft werd er goed gespeeld met kansjes voor Thom Scheper, Kjelt Engbers en Jordy Gierveld. Het afwerken van de mogelijkheden kon echter beter. Negen minuten na de pauze viel wat later zou blijken de winnende treffer. Kjelt Engbers hamerde van net buiten het strafschopgebied de bal langs de Vitesse/AGOVV goalie.  Kort daarna kreeg Thom Scheper een goede kans maar gaf af aan Jordy Gierveld waar hij beter zelf had kunnen schieten. De thuisclub legde zich natuurlijk niet bij het dreigende verlies neer en trok ten aanval. Er waren af en toe wat hachelijke momenten voor het Emmer doel waar keeper Kjell Scherpen echter een uitstekende rol vertolkte. FC Emmen claimde tussen de bedrijven door nog een strafschop nadat Jordy Gierveld was gevloerd maar die werd niet gegeven. Het was een bloedstollende finale met nog vijf minuten extra speeltijd maar de Emmenaren hielden stand.
Heerenveen/Emmen D2: Scherpen; Hoogeveen, Muusse, Bos, Timmerman (55. Roosken), Engbers, Hindriks, Oosting, Scheper, Berends, Gierveld.
De Graafschap B1-Emmen B1 1-1
Op zich een verdienstelijk resultaat maar toch kwamen de Emmenaren sneu weg omdat de gelijkmaker in de laatste minuut viel. In de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd met wellicht een tikkeltje voordeel voor de Doetinchemmers. Emmen-spits Patrick Eberhard zag een doelpunt op slag van rust wegens buitenspel worden afgekeurd. Na de rust was Emmen de betere ploeg. Zo werd een goed genomen vrije trap van Karel IJzerman door De Graafschap keeper overgetikt. Maar na een uur voetballen viel de 0-1 voor Emmen. Er ging goed werk van Janiek Arends aan vooraf en Patrick Eberhard maakte het vervolgens perfect af: 0-1. Emmen leek de voorsprong mee naar huis te nemen maar in de slotseconden kwam de thuisclub alsnog op gelijke hoogte.
Emmen B1: Schrik; Graver, Staal, Fokke (Boekholt), Bangura, IJzerman, Berens (Kroeze), Rasevic, Spijodic (Nijkamp), Eberhard, Arends.