Terug naar overzicht Terug

D-jeugd vijfde op toernooi in Duitsland


Voor FC Emmen D1 stond het afgelopen weekeinde in het teken van het afscheid van het seizoen 2007/08. Dat begon zaterdag met een barbecue op het stadion waar tevens afscheid werd genomen van de vertrekkers Mike ’t Hart (naar Achilles 1894), Abe de Jong (SVBO) en Wouter Schuldink (Gramsbergen). Van de begeleiders namen assistent-grensrechter John Bakker en teamleider Ziengs afscheid. De dag werd besloten met een gezellige bijeenkomst in het Friese Oudwoude.
Op zondag stond het toernooi in het vlak bij Osnabrück gelegen Georgsmariënhütte, partnerstad van de gemeente Emmen, op het programma. Het deelnemersveld bestond uit vijftien Duitse teams plus FC Emmen wat voldoende was om het toernooi om de Kinnius Junoren Cup internationaal te noemen.
In de poule won FC Emmen D1 eerst van Kickers Emden met 3-0 met goals van Mark Meijer, Pascal Huser en Kay Rijkens. In het tweede duel werd met 2-0 verloren van het organiserende en latere finalist SV Viktoria 08. Na met 2-0 te hebben gewonnen van Rot Weiss Damme D1 met goals van Mark de Bruin en Nicik Westebring plaatsten de Emmenaren zich toch voor de kwartfinale. Vfl Osnabrück was daarin met 2-1 net iets te sterk. Pascal Huser scoorde de enige Emmer treffer. In de strijd om de vijfde en zesde plaats trad FC Emmen aan tegen MSV Duisburg. Na een 0-0 eindstand viel de beslissing via het nemen van strafschoppen in het voordeel van FC Emmen D1 uit. Het evenement werd gewonnen door RW Ahlen.