D-jeugd verrast met gelijkspel tegen FC Twente

Heerenveen/Emmen D2-FC Twente Academie D1 4-4
Ondanks de belabberde weersomstandigheden hebben beide partijen er een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. De Twentenaren hadden de beste start en leken de thuisploeg te gaan overrompelen met o.a. eens schot op de lat. Maar halverwege keerde het tij. De gasten kregen met een fel strijdend FC Emmen te maken dat soms ook goede combinaties op de soppige grasmat legde. Na een klein kwartier opende Jordy Gierveld de score uit een prima counter en zes minuten later zette Kjelt Engbers na een geweldige pass van Maxim Muusse de thuisploeg op 2-0. Nog voor rust kwam FC Twente echter op gelijke hoogte. Waren de treffers van FC Emmen knap uitgespeeld, de beide goals van FC Twente waren weggevertjes die door Jelle van Benthem en Arthur Provoorst dankbaar werden benut. FC Emmen was echter niet onder indruk en herpakte zich nog voor de pauze toen verdediger Kain Hoogeveen met een fraaie uithaal voor de 3-2 ruststand zorgde. Kort na de pauze vergrootte Thom Scheper na een fraaie rush de voorsprong tot 4-2 maar de gasten hadden na de thee wel het beste van het spel. In de 40e en 44e minuut trokken Provoost en Mats Wieffer de stand weer gelijk 4-4. In de slotfase leek Kjelt Engbers zijn ploeg alsnog naar de zege te schieten, maar speelde de bal op het beslissende moment net iets te ver voor zich uit waardoor de kans op een driepunter verloren ging.
Heerenveen/Emmen D2: Scherpen; Hoogeveen, Bos, Muusse, Timmerman (Van der Meulen), Engbers, Gierveld (Seubers), Berends, Oosting (Hindriks), Scheper, Roosken (Zwaagstra).

Heerenveen/Emmen C2-VVV/Helmond Sport C1 2-3
De Emmenaren kunnen op een redelijke wedstrijd terugblikken. De Venlo/Helmond combinatie speelde het betere voetbal en mocht terecht de overwinning mee naar huis nemen, maar de thuisploeg bleef tot en met de laatste minuut in de wedstrijd. De eerste helft leek in 0-0 te eindigen maar op slag van rust stond VVV/Helmiond Sport aanvoerder Beau Vilters opeens vrij voor doelman Vincent Beugelink en dat betekende 0-1. Veel kansen waren er tot dat moment aan beide kanten niet. Direct na de pauze namen de gasten het heft in handen en tien minuten lang slaagde FC Emmen er niet in om van de eigen helft te komen. Een tweede tegentreffer leek onvermijdelijk en die kwam er ook in de 45e minuut via Luqmane Bezzat die van grote afstand hoog in schoot: 0-2. Gezien het overwicht van de gasten leek de wedstrijd een gelopen koers maar direct nadat FC Emmen coach Brugt Bergsma twee wissels had toegepast, verkleinde Stan Kroeze tot 1-2. Hoge ballen zijn in deze leeftijdsgroep meestal doeltreffend en dat bleek in de 62e minuut weer eens toen Stijn Brinkman voor VVV/Helmond Sport met een hoge vrije trap doelman Beugelink voor de derde maal passeerde. Maar bijna in dezelfde minuut sloeg Stan Kroeze opnieuw toe na een misser in de verdediging van de bezoekers: 2-3. Het werd nog spannend en kort voor tijd had Alex Blekkink de gelijkmaker op de schoen maar raakte slechts de paal.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Levon van Dijk (53. Sliedrecht), Sanafikha (55. Fokke), Komduur, Uineken (55. Harms), Kroeze, Zeilstra, Blekkink, Jochem Scholten, Bijlsma (53. Roelof van Dijk), Lambers (46. Jan Scholten).

FC Groningen/Cambuur B1-Emmen B1 4-1
Met een nederlaag tegen koploper FC Groningen/Cambuur valt op zich best te leven, toch hebben de Emmenaren beter gespeeld dan de uitslag zou doen vermoeden. De uitslag was volgens coach Björn Zwikker dan ook een tikkeltje geflatteerd. Het begin was voor de thuisploeg en in de vijfde minuut stond het al 1-0. Na een minuut of tien kreeg Emmen wat meer grip op het duel en na een kwartier werd het gelijk nadat een voorzet van Janiek Arends door een Groninger in eigen doel werd gewerkt: 1-1. Emmen kreeg vervolgens zeker drie prima mogelijkheden via Sadik Spijodic, Janiek Arends en Karel IJzerman maar de tweede treffer kwam er niet. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren weer op voorsprong. Een houdbare treffer maar Emmen doelman Richard verzuimde in te grijpen. Een met veel inzet spelend Emmen probeerde na de rust met man en macht tot een beter resultaat te komen maar toen FC Groningen profiteerde van een foutje van Karel IJzerman, die de bal zo aan een tegenstander inleverde, was de strijd eigenlijk gestreden. Toch kwamen er nog mogelijkheden voor de Emmer formatie en een goal van Lars Haandrikman werd zelfs nog afgekeurd wat volgens de Emmenaren onterecht was. De thuisclub counterde vervolgens naar 4-1 waarmee het over en uit was voor Emmen.
Emmen B1: Richard Eberhard; Boekholt (Kroeze), Fokke, IJzerman (De Souza), Bangura, Berens (Kikkert), Nijkamp, Rasevic, Arends, Patrick Eberhard (Wolters), Spijodic (Haandrikman).