D-jeugd serieus in degradatiegevaar

FC Emmen D had de uitwedstrijd tegen Union Malden willen aangrijpen om de positie veilig te stellen maar kon dat niet in de praktijk omzetten. De Emmenaren hebben nog twee duels te gaan tegen op papier veel sterkere tegenstanders als Vitesse/AGOVV en Twente/Heracles terwijl Union Malden nog een wedstrijd dient te spelen bij het reeds gedegradeerde Flevo Boys. In Malden was het een gelijkopgaande strijd waarbij het grootste gevaar van de thuisclub moest komen van een boomlange spits die bovendien sterk aan de bal was. Kansen in de eerste helft waren er echter aan beide zijden nauwelijks. Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd hoewel er meer kansen vielen te noteren. Keeper Vincent Beugelink moest twee keer in actie komen terwijl FC Emmen via Mathijs Hensens, Thyran Lambers en Rogier Luiken gevaar stichtte maar het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Tot vijf minuten voor het einde genoemde lange spits toesloeg en Union op 1-0 zette. Daarna waren er nog mogelijkheden voor FC Emmen om de dreigende nederlaag af te wenden. Zo werd Levon van Dijk in het strafschopgebied onderuit gehaald maar de verwachte strafschop bleef uit. FC Emmen raakte nog enkele keren het aluminium maar tussen de palen wilde de bal maar niet waardoor de teleurstellende 1-0 uitslag bleef staan.
FC Emmen D: Beugelink: Jochem Scholten, Sanafikha, Komduur, Harms, Luiken, Levon van Dijk, Uineken, Lambers (40. Fokke), Jan Scholten, Roelof van Dijk (31. Hensens).

Sparta Rotterdam A1-SC Heerenveen/FC Emmen A1 1-2

SC Heerenveen/FC Emmen B1-Feyenoord B1 1-3