D-jeugd op karakter langs De Graafschap

Heerenveen/Emmen C2-FC Dordrecht C1 0-4
Om van de onderste plaats af te komen was een overwinning op FC Dordrecht noodzakelijk. De bezoekers namen met twee punten voorsprong de voorlaatste plaats in op hekkensluitrer FC Emmen. Maar het geringe verschil op de ranglijst was in de wedstrijd niet te zien want FC Dordrecht was op alle fronten superieur. Met hangen en wurgen slaagden de Emmenaren er wel de achterstand tot vijf minuten voor het einde tot 0-1 te beperken maar daarna liepen de gasten vlotjes naar 0-4. FC Emmen slaagde er in de hele wedstrijd niet in om een doelrijpe kans te creëren. Het moest voortdurend achter de meest balvaardiger en ook vaak fysiek sterkere opponenten aan hollen. De 0-1 moest desondanks van de voeten van een Emmenaar komen. In de 27e minuut was verdediger Levon van Dijk zo onfortuinlijk om een voorzet langs zijn eigen doelman te werken: 0-1. De Emmer sluitpost Frank Schilstra keepte overigens uitstekend en zorgde er voor dat de achterstand tot aan de rust op een goal verschil bleef staan. Na de thee probeerde FC Emmen wel nog iets uit het vuur te slepen maar was in feite machteloos. De resterende drie Dordse goals vielen in de 65e, 68e en 69e minuut toen Jeremy Cijntje, Dennis van der Heijden en Danny Jongeneel de openingen in de Emmer defensie benutten.
Heerenveen/Emmen C2: Frank Schilstra: Merik Sliedrecht (50. Leon Harms), Bram Komduur, Levon van Dijk, Thijs Uineken, Frank Fokke, Jochem Scholten (36. Thyrann Lambers), Alex Blekkink, Matthijs Hensens, Roelof van Dijk, Jan Scholten.

Doelman Frank Schilstra had een drukke middag.

Heerenveen/Emmen D2-De Graafschap D1 2-1
De D-jeugd van FC Emmen leverde tegen De Graafschap D1 een puike partij af. Hoewel de bezoekers uit de Achterhoek optisch vooral in de eerste helft de betere ploeg waren, waren de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. Na tien minuten kreeg Kjelt Engbers een goede kans maar knalde naast. Zeven minuten voor de pauze schoot Thom Scheper, na voorbereidend werk van o.a. Lorenzo Hindriks, via de lat over. Toch hadden de Emmenaren het niet gemakkelijk. De Graafschap zette FC Emmen al op de eigen helft onder druk waardoor de opbouw niet echt van de grond kwam. Het Doetinchemmer overwicht leverde echter geen grote mogelijkheden op. Na de pauze zetten de gasten FC Emmen opnieuw behoorlijk onder druk. Het resulteerde in de 35e minuut in een schot op de lat. Drie minuten later verspeelde Kjelt Engbers de bal op de helft van de tegenstander waarop De Graafschap snel counterde en via spits Tim van de Schepop aan de leiding kwam: 0-1. FC Emmen gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde maakte het zelfs gelijk via Jordy Gierveld die door fanatiek doorzetten een actie van Thom Scheper afrondde: 1-1. Twee minuten later leidde dezelfde combinatie tot de kans op 2-1 maar deze keer raakte Jordy Gierveld de bal niet optimaal. Aan de andere kant moest de Emmer doelman Roy Schepers handelend optreden maar hield zijn doel verder schoon. In de 60e en laatste minuut viel uiteindelijk de winnende treffer. Op rechts stoomde middenvelder Kjelt Engbers maar zag zijn schot in eerste instantie door de doelman gekeerd. In tweede instantie schoot Kjelt Engbers wel raak: 2-1. In een tweetal minuten extra tijd bracht FC Emmen vervolgens de drie punten over de streep.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Bonne Timmer, Kjelt Engbers, Jordy Gierveld, Lorenzo Hindriks, Thom Scheper, Twan Berends, Ruben Roosken (39. Dami Gerding).

Zeeburgia B1-Emmen B1 0-2
,,Een zege van het collectief”, oordeelde Emmen-trainer Björn Zwikker. ,,Ze hebben er hard voor gewerkt.” Emmen begon uitstekend want na amper drie minuten stond het reeds 0-1 door toedoen van Sadik Spijodic. Het Amsterdamse Zeeburgia kwam echter goed terug en had twee prima mogelijkheden op minimaal de gelijkmaker maar kon deze niet benutten. Vervolgens kreeg Emmen de kans om de voorsprong tot 0-2 te verhogen maar spits Patrick Eberhard vond de doelman van Zeeburgia op zijn weg. Na rust was er en goede mogelijkheid voor Sadik Spijodic die met een lobje wilde scoren maar het doel miste. Een overtreding van Rik Graver binnen de zestien bracht vervolgens de voorsprong in gevaar. Doelman Joost Schrik stopte evenwel de trap vanaf elf meter. In de 66e minuut ontstond de 0-2. Patrick Eberhard raakte in eerste instantie de paal maar vanuit de rebound zette hij Emmen op een veilige 0-2 voorsprong.
Emmen B1: Joost Schrik: Rik Graver, Peter Fokke, Karel IJzerman, Paul Bangura, Sander Boekholt (70. Lars Haandrikman), Boris Rasevic, Sem Nijkamp, Patrick Eberhard (75. Stan Kroeze), Sadik Spijodic (65. Leon Berens), Janiek Arends (60. Stefan Kikkert).