D-jeugd niet tegen Vitesse/AGOVV opgewassen

FC Emmen D1 heeft nog punten nodig om degradatie te vermijden maar het was snel duidelijk dat die niet tegen de koploper konden worden behaald. De Geldersen, vergezeld van een bus vol supporters, waren een paar maatjes te groot en stonden na een klein kwartier spelen reeds op een 0-4 voorsprong. De eerste treffer viel in de zesde minuut en amper een minuut later stond het 0-2 na onzeker optreden van doelman Vincent Beugelink. De Emmer sluitpost was vijf minuten later kansloos op een schot van buiten de zestien van spits Martijn Berden die kort daarop ook de 0-4 voor zijn rekening nam. De Emmer verdediging  had weinig grip op de vlot combinerende voorhoede van de Vitesse/AGOVV combinatie. Centrale verdediger Daniel Sanafikha moest het in de 21e minuut ook op snelheid afleggen en kon in eerste instantie nog net de 0-5 voorkomen ten koste van een strafschop. Hieruit werd echter wel gescoord en kort voor de pauze maakte Quincy Arends met een kopbal uit een hoekschop het halve dozijn vol: 0-6. Na de thee mochten ook de bankzitters van Vitesse/AGOVV direct aan de bak en dat was er mede de oorzaak van dat de doelpuntenmachine stokte. FC Emmen stond geen tegentreffer meer toe hoewel er de gasten nog wel een handjevol doelrijpe mogelijkheden kregen maar doelman Vincent Beugelink hield met enig kunst- en vliegwerk en een tikkeltje geluk zijn heiligdom verder schoon.
FC Emmen D1: Beugelink: Spang (37. Fokke), Sanafikha (31. Van der Weide), Komduur, Harms, Luiken (37. Drenth), Jan Scholten, Roelof van Dijk, Lambers, Uineken (31. Jochem Scholten), Hensens.

Vitesse/AGOVV nam een busvol supporters mee.

FC Emmen goalie Vincent Beugelink had over werk niet te klagen. Hier verhindert hij een doelpunt.

Hier laat de Emmer sluitpost het afweten: 0-1.

Daniel Sanafikha (rechts) probeert een tegenspeler af te stoppen.

Vincent Beugelink tikt een inzet tot hoekschop.