D-jeugd FC Emmen wint inhaalduel

De Emmenaren gingen in de uitwedstrijd tegen Twente VA D3 (locatie Deventer) vlot van start en hadden na acht minuten spelen een 2-0 voorsprong genomen. In de derde minuut rondde Jordy Gierveld voorbereidend werk van Thom Scheper perfect af. Vijf minuten later nam middenvelder Kjelt Engbers de 2-0 voor zijn. De weerstand was met deze stand echter nog niet gebroken want in de twintigste minuut verkleinde de thuisclub de achterstand, in een wat mindere fase van de Emmenaren, tot 1-2. Drie minuten later was het verschil echter weer tot twee goals teruggebracht toen een verdediger van Twente VA D3 een voorzet van Jordy Gierveld langs zijn eigen doelman werkte: 1-3. Na de pauze liep FC Emmen weg naar een geruststellende 1-4 tussenstand. Kjelt Engbers tekende voor de assist en Thom Scheper scoorde. Vervolgens zorgde Twan Berends voor de 1-5 waarna Twente VA D3 dankzij een buitenspelgoal voor de tweede maal kon tegenscoren. De 2-6 was een presentje van de matig leidende scheidsrechter die de Emmenaren een strafschop gaf voor een overtreding die buiten de zestien meter plaatsvond. Thom Scheper maakte uit de strafschop het halve dozijn vol.
Heerenveen/Emmen D2: Kjell Scherpen: Kain Hoogeveen, Remco Bos, Maxim Muusse, Aron Timmerman (40. Tom Seubers), Jordy Gierveld (55. Ruben Roosken), Dami Gerding (50. Ronald Gerdes), Kjelt Engbers, Twan Berends, Thom Scheper, Bonne Timmer.