D-jeugd FC Emmen onderuit tegen Vitesse/AGOVV

Heerenveen/Emmen D2-Vitesse/AGOVV D1 1-4
Hoewel de Emmenaren prima tegenstand boden, manifesteerden de gasten zich toch als de betere ploeg. Zowel fysiek als technisch zat er vooral in de eerste helft een behoorlijk verschil in zodat het niet verwonderlijk was dat de stand bij rust 0-2 stond. De eerste goal viel na dertien minuten via een kopbal terwijl zeven minuten later een voorzet vanaf de linkerkant achteloos langs doelman Roy Schepers werd getikt. Echte doelkansen waren er bij de thuisploeg niet te bespeuren. Na de rust pakten de Emmenaren de zaak echter beter aan en na twee minuten spelen werd het verschil zelfs tot een goal verkleind. Een sterke actie van Thom Scheper kon nog door de doelman van de gasten worden gekeerd maar voor de voeten van Dami Gerding die prima intikte: 1-2. Een goede start dus en een paar minuten later had het zelfs gelijk kunnen staan na opnieuw goed werk van Thom Scheper, maar deze keer moest FC Emmen genoegen met een hoekschop nemen. In de 52e en 53e minuut raakte een goed resultaat voor de formatie van trainer Robert Bos echter uit het zicht toen Vitesse/AGOVV vlot twee maal scoorde. De wedstrijd was daarmee gespeeld hoewel in de slotfase Thom Scheper nog even de aandacht op zicht vestigde door een schot te lossen dat door de doelman tot hoekschop werd verwerkt.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen (54. Ronald Gerdes), Remco Bos, Maxim Muusse, Aron Timmerman, Kjelt Engbers, Lorenzo Hindriks, Dami Gerding, Twan Berends, Thom Scheper, Jordy Gierveld.

Lorenzo Hindriks in actie.

Sigi Roos (6) kopt de 0-1 voor Vitesse/AGOVV binnen.

Thom Scheper met de inleidende actie voor de 1-2.

Dami Gerding werkt af: 1-2.

Argon B1-Emmen B1 2-4
De B-junioren van Emmen blijven opmerkelijk presteren. Nu werd de uitwedstrijd tegen het Mijdrechter Argon met een 4-2 overwinning afgesloten. De winst leek al na een helft spelen in de knip toen de Emmenaren met een 0-2 stand gingen rusten. Al in de vierde minuut had Patrick Eberhard na aangeven van Janiek Arends voor 0-1 gezorgd en vijf minuten voor de thee verhoogde Boris Rasevic tot 0-2 met Wesley Staal in de voorbereiding. Maar zoals wel vaker in de huidige competitie is geschied, namelijk dat een ruime voorasprong ook zo wordt weggegeven, gebeurde ook deze keer. De Mijdrechters kwamen binnen een kwartier op 2-2. Zoals ook meestal gebeurt, namelijk dat de ploeg de ruggen recht en over deze slechtere fase heenstapt, geschiedde ook deze keer. Emmen B1 pakte het initiatief om het niet weer af te staan. In de 25e minuut leidde dat tot de 2-3 van Stefan Kikkert na een steekpass van Patrick Eberhard. Kort voor tijd bepaalde Lars Haandrikman de eindstand op 2-4.
Emmen B1: Richard Eberhard; Wesley Staal, Peter Fokke, Karel IJzerman, Paul Bangura (Rik Graver), Sander Boekholt, Sem Nijkamp (Freddy Maatje), Boris Rasevic (Leon Berens), Sadik Spijodic (Stefan Kikkert), Patrick Eberhard, Janiek Arends (Lars Haandrikman).

De Graafschap A1-Heerenveen/Emmen A1 0-3 (Luciano Slagveer 2)
Heerenveen/Emmen B1-Willem II/RKC B1 1-0