Terug naar overzicht Terug

UPDATE Coronavirus: Voor 6 april nieuw overleg


Stadion De Oude Meerdijk blijft in ieder geval tot en met 1 juni voor publiek gesloten. De club is voor alle vragen bereikbaar via [email protected]. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, daarom stellen we continu onze verwachtingen bij op basis van het overheidsbeleid.


Laatste maatregelen

De Rijksoverheid heeft alle evenementen en bijeenkomsten, ook voetbalwedstrijden (met of zonder publiek), verboden tot 1 juni. Tot die tijd zal er dus zeker geen eredivisievoetbal zijn. In de aanloop naar 6 april zal een besluit worden genomen over het verdere verloop binnen de sportwereld.

Vervolg van de competitie

Er liggen nu drie scenario’s waar de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie mee werken:

  • De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek);
  • De competities in het betaalde voetbal worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk van uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep);
  • De competities worden niet uitgespeeld.

Zonder ingrijpen van de UEFA is het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat de KNVB met het Nederlandse voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op wil trekken met de andere competities.

FC Emmen-jeugd

De jeugd van FC Emmen traint tot 1 juni niet. De club heeft, naar aanleiding van aangekondigde maatregelen, besloten om alle activiteiten (dus ook trainingen!) voor de jeugdopleiding te laten vervallen tot 1 juni.

Merchandise

Het is niet mogelijk merchandise bij het stadion te kopen, dit kan via www.fcemmen.nl/webshop. Heb je een cadeaukaart van de VriendenLoterij? Deze is te besteden zodra het stadion weer geopend is, we kunnen helaas ook geen artikelen reserveren. Verder contact over deze cadeaukaart verloopt via de VriendenLoterij.