Corners nekken Emmen in Utrecht

We zijn er op de slotdag van de Eredivisie niet in geslaagd een resultaat te behalen in stadion Galgenwaard, waar we op geweldige wijze gesteund werden door een vol uitvak. Op bezoek bij FC Utrecht verloren we met 3-2 in een wedstrijd om des keizers baard – beide ploegen waren al zeker van hun plek op de ranglijst en maken zich op voor play-offs.

Een saaie wedstrijd werd het zeker niet. De score werd al binnen twee minuten geopend. Nadat Mickey van der Hart een afstandsschot van Can Bozdogan tot hoekschop verwerkte, viel uit die corner de openingstreffer. Het was Jens Toornstra die met een voorzet het hoofd van Mike van der Hoorn vond en zo viel de bal in het doel.

De Domstedelingen gingen wel op zoek naar de tweede treffer, maar écht gevaarlijk werden ze niet. Aan de andere kant werd Emmen wel gevaarlijk; Mark Diemers zag zijn volley van dichtbij geblokt worden, even later schoten Jasin Assehnoun en Ben Scholte van afstand net naast.

Tien minuten voor het rustsignaal viel dan ook de gelijkmaker. Scholte zag de loopactie van Mike Te Wierik aan de rechterkant en gaf een piekfijne bal, die Te Wierik vervolgens terugkopte richting de inlopende Ole Romeny. De spits tikte de bal binnen en scoorde zo zijn elfde treffer van het seizoen: 1-1.

Een derde gelijkmaker blijft uit
Met Richairo Živković en Arnaud Luzayadio in de ploeg voor Romeny en Te Wierik begonnen de Emmenaren aan de tweede helft. Živković creëerde al snel een grote kans, maar zijn lage voorzet werd door zowel Luzayadio als Diemers niet binnengewerkt. Aan de andere kant was het vijf minuten later wel raak, toen Tasos Douvikas na een corner van dichtbij de 2-1 binnentikte.

Na die 2-1 waren de Drenten het even kwijt en kreeg Douvikas binnen enkele minuten meerdere kansen op de 3-1. Hij raakte echter de lat met een kopbal en tikte op aangeven van Bart Ramselaar net naast.

Maar de mannen van Dick Lukkien vochten zich opnieuw terug. Jari Vlak bracht doelman Vasilis Barkas na een mooie actie in de problemen met een schot, waarna Diemers de rebound binnenkopte: 2-2.

Vervolgens kreeg Emmen opnieuw een meevaller; Van der Hoorn moest het veld verlaten nadat hij op het been van Assehnoun ging staan. De Fin kon gelukkig verder, maar dat gold even later niet voor Julius Dirksen; hij moest geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was de negentienjarige Maurilio de Lannoy, die zijn debuut maakte.

In de slotfase moesten de Emmenaren toch nog een tegentreffer slikken. De goal viel opnieuw na een standaardsituatie, ditmaal was het Nick Viergever die uit een corner raak kopte.

De Drentse formatie liet het daar niet bij zitten en ging voor de derde keer op zoek naar de gelijkmaker. Assehnoun was gevaarlijk met een schot richting de kruising en in blessuretijd raakte Mohamed Bouchouari nog de paal. Een treffer bleef uit en dus stond er bij het laatste fluitsignaal 3-2 op het scorebord.

Door de overweldigende steun van het volle uitvak houden we toch een goed gevoel over aan de wedstrijd. Woensdagavond beginnen de play-offs, dan gaan we op bezoek bij NAC Breda om alles te geven voor handhaving in de Eredivisie!

FC Utrecht – FC Emmen: 3-2
2. Mike van der Hoorn 1-0
35. Ole Romeny 1-1
53. Tasos Douvikas 2-1
58. Mark Diemers 2-2
79. Nick Viergever 3-2

Rood: 63. Mike van der Hoorn