Competitie gestart voor de jeugd

FC Emmen O21 komt dit seizoen uit in Divisie 1 en moest voor de competitiestart afreizen naar Zwolle voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle O21. De ploeg van trainer Nico Haak speelde een matige wedstrijd. De thuisploeg was beter, maar kon ook weinig grote kansen creëren. Toch kwamen de Zwollenaren in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een gevaarlijke corner werd raak gekopt. Meteen na rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, 2-0. FC Emmen O21 probeerde vervolgens terug te komen in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer bleef uit, waardoor het 2-0 bleef.

FC Emmen O18 begon Divisie 2 met een uitwedstrijd tegen NAC Breda O18 en keerde ook zonder resultaat terug naar Emmen. Na tien minuten spelen kwam NAC Breda O18 op een 1-0 voorsprong, maar twee minuten later scoorde Jamairo Oort al de gelijkmaker. De 1-1 was tevens de ruststand. In de tweede helft was de thuisploeg de betere en ging FC Emmen O18 met 3-1 onderuit.

FC Emmen O16 leek lange tijd de volle buit mee te kunnen nemen uit de uitwedstrijd in Bussum tegen BFC O16. Stan van Manen zette de Emmenaren na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Het team van de debuterende trainer Ommar Jager verzuimde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien. BFC O16 probeerde via hoge ballen nog wat te forceren. En met succes, want in de zesde minuut van de blessuretijd viel alsnog de 1-1. Een goede les, volgens trainer Jager.

FC Emmen O13 nam het op De Oude Meerdijk op tegen Alphense Boys O13. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten begon niet goed aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen op een 0-2 achterstand. In de tweede helft knokte FC Emmen O13 zich terug in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van Senna Veldhuijzen van Zanten. Onder-13 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen bleven helaas uit, waardoor de punten mee gingen naar Alphen aan den Rijn.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. O12 speelde thuis tegen PEC Zwolle O12, terwijl O11 afreisde naar PEC Zwolle O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.