Combiteam FC Emmen met moeite langs TEVV

Het combinatieteam van FC Emmen heeft een kleine overwinning op tweedeklasser TEVV behaald. Na ruim een half uur spelen leken de Emmenaren na een 2-0 voorsprong te hebben genomen op een ruime zege af te stevenen maar door goals kort voor en direct na rust kwam de formatie uit 2eExloërmond op gelijke hoogte. Niklas Tarvajärvi nam de winnende treffer voor zijn rekening.

Jeremy Gall wint het duel.

Elson do Rosario Almeida (14) brengt de stand op 2-0.

Paul Bangura (tweede van rechts) in duel, uiterst links Bart de Groot (Foto’s: Roel Bos).

TEVV is een kampioenskandidaat in de tweede klasse. Onder leiding van voormalig FC Emmen jeugdtrainer Hans Kamphuis werden tal van spelers aangetrokken waaronder een sterke inbreng vanuit Emmen. De club die van oudsher in de vierde op derde klasse thuis was, klopt nu aan de deur van de eerste klasse waar de streekderby tegen Nieuw Buinen lonkt. Het elftal speelde tegen de jonge Emmenaren best goed maar kwam na twintig minuten wel op achterstand. Tarvajärvi kreeg in eerste instantie de bal in vrije positie niet langs doelman Wim Kok maar de rebound werd ijskoud door Soufiane Laghmouchi ingeknald: 1-0. Nadat Tarvajärvi en Justin Mulder kansen lieten liggen scoorde Elson Almeida de 2-0. Hij knalde met links in na aangeven van Laghmouchi. FC Emmen leek met deze voorsprong de rust in te gaan maar een missertje van Bart de Groot zorgde voor de aansluitingstreffer. Bernardo Veenvliet, in het begin van het seizoen nog speler van FC Emmen A1, profiteerde van de fout: 2-1.

FC Emmen was direct na de pauze nog niet helemaal bij de les en moest daardoor snel de gelijkmaker incasseren. Na een prima aanval scoorde Sander Marissen, oud-speler van de vv Emmen, de gelijkmaker: 2-2. Ondanks de vele wissels bleef het een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer. Bij FC Emmen onderscheidde doelman Eser Elmali zich met een aantal prima reddingen. Niklas Tarvajärvi was na een uur spelen wel succesvol met een prima kopbal na een voorzet vanaf de rechterkant. In de 3-2 stand kwam daarna geen verandering meer.
FC Emmen-TEVV 3-2. 21. Laghmouchi 1-0, 33. Almeida 2-0, 42. Veenvliet 2-1, 46. Marissen 2-2, 58. Tarvajärvi 3-2. Scheidsrechter: Gils. Toeschouwers: 200.
FC Emmen: Elmali: Almeida (77. Nijkamp), Boekholt, De Groot (70. Grevink), Bangura, Gall, Kavek, Mulder (82. Hensens), Barrie (77. Padding), Tarvajärvi, Laghmouchi.