Combinatieteam verliest van SVBO

SVBO gaf uitstekend partij, daar viel niets op af te dingen, maar de 1-0 ruststand was toch geflatteerd. Het doelpunt werd ingeleid middels een fout van doelman Jurjan Wouda die de bal uitgooide naar een tegenstander waardoor Erwin Sikkes kon scoren. Halverwege de eerste helft kreeg FC Emmen meer grip op het duel en er kwamen meerdere reële scoringskansen. Maar het zat de Emmenaren niet mee. Anmar Almubaraki, met Bart de Groot de beste speler bij FC Emmen, raakte in de 26e minuut de paal. Een inzet van Wout Weghorst in de 34e minuut werd door doelman Lennon Ebeltjes gekeerd. In de 40e minuut stond Wout Weghorst vrij voor doelman Ebeltjes maar schoot ongeconcentreerd royaal over. En in de 42e minuut raakte Almubaraki nogmaals de staander.

De eerste grote kans na de pauze was opnieuw voor de FC Emmen combinatie. In de 51e minuut werd Aladji Barry na een flitsende counter vrijgespeeld maar schoot over. SVBO wist beter met de kansen om te gaan want twintig minuten voor tijd schoof Ruben Kaiser de 2-0 binnen. Twee minuten later had Wout Weghorst met een uithaal met links eindelijk succes maar FC Emmen kwam vervolgens niet meer dichtbij de gelijkmaker. SVBO deelde zes minuten voor het einde zelfs nog een derde klap uit middels een keurige goal van Davy Wessels.

SVBO-FC Emmen Combinatie 3-1. 18. Sikkes 1-0, 71. Kaiser 2-0, 73. Weghorst 2-1, 84.Wessels 3-1.
FC Emmen: Wouda; Graver, De Groot, Görtz (75. Baas), Bangura (80. Ndayisaba), De Wit, Dantuma (46. Boekholt), Almubaraki, Ndayisaba (46. Kampman), Weghorst (75. Padding), Barry.