Combinatieteam onderuit tegen SC Cambuur

Ondanks de forse uitslag was trainer Joop Gall best tevreden. ,,We hadden slechts vier spelers uit de A-kern ter beschikking omdat Wout Weghorst en Yannick de Wit niet beschikbaar waren. Verder heeft Said Bakkati voor het eerst sinds twee maanden een uur gespeeld. In het laatste half uur stonden er bij ons liefst acht A-junioren in het veld. Daar tegenover stonden er bij Cambuur spelers als Paco van Moorsel, Mart Dijkstra, Martijn Barto en Oebele Schokker in de opstelling. Maar ik heb best goede dingen gezien en vond de uitslag ook een tikkeltje geflatteerd.”
FC Emmen kwam nog wel op voorsprong door een treffer in de tiende minuut van Anmar Almubaraki. Cambuur kwam terug en had na een helft een 4-1 voorsprong onder andere uit een strafschop. Na de rust werden er nog twee treffers aan toegevoegd. Voor de thuisploeg scoorde Martijn Barto vier maal, Mart Dijkstra en Oebele Schokker waren een keer succesvol.
FC Emmen: Woering; Bakkati (55. Graver), Kampman, Görtz, Bangura, Gall (60. Baas), Dantuma, Almubaraki (60. Mulder), Padding, Yuksel, Ndayisaba.