Combinatieteam maakt dozijn vol tegen SVBO

Het combinatieteam van FC Emmen heeft het oefenduel tegen SVBO met 12-0 gewonnen. Na een helft spelen was de zondageersteklasser uit Bargeroosterveld reeds op een 4-0 achterstand gezet en na de pauze werd het een schuttersfestijn met Henk Bos en Omar Kavak als topscorers met elk drie treffers.

Stonden er bij vorige oefenpartijen van het combinatieteam meestal enkele A-junioren in de basis, deze keer begon de Emmer formatie met louter spelers die bij de hoofdmacht buiten de boot vallen. SVBO bleek niet in staat weerstand van betekenis te bieden waar bijvoorbeeld een tweedeklasser als TEVV niet zo lang geleden wel in slaagde. De doelpunten waren dikwijls het gevolg van prima combinaties of lepe passes. De openingstreffer werd verzorgd door Henk Bos die in de zesde minuut doelman Lennon Ebeltjes met een schot van net buiten de zestien klopte. Daarna waren Cendrino Misidjan en Omar Kavak een tikkeltje te egoïstisch waardoor het tot de zeventiende minuut duurde voordat Aladji Barrie op aangeven van Soufiane Laghmouchi tot 2-0 verhoogde. Laghmouchi was na een klein half uur ook de aangever bij de 3-0 van Henk Bos terwijl Omar Kavak voor de 4-0 ruststand zorgde. De enige kans voor SVBO viel in de zeventiende minuut via Erwin Sikkes maar hij schoot voorlangs.

Na rust kwam A-junior Sem Nijkamp in het veld voor Jeremy Gall. In de slotfase werden met Paul Bangura, Dave Padding en Junior Albertus nog drie andere A-junioren ingezet. De doelpunten vielen in het tweede part met grote regelmaat. Leandro Resida, Soufiane Laghmouchi met een hele mooie en Cendrino Misidjan schoten de Emmer formatie binnen een kwartier naar 7-0. Laghmouchi raakte nog eens de paal tegen dit SVBO dat wel erg zwak verdedigde. In het laatste kwartier voegde FC Emmen er nog vijf treffers aan toe wat de man van het scorebord in de problemen bracht omdat dubbele cijfers niet ingevoerd kunnen worden. Vier minuten voor het einde kreeg SBVO’er Rean Bolk nog een uitgelezen mogelijkheid op de eretreffer maar doelman Wesley de Ruiter was ook bij een 12-0 stand nog bij de les.

FC Emmen – SVBO 12-0. 6. Bos 1-0, 17. Barrie 2-0, 28. Bos 3-0, 32. Kavak 4-0, 53. Resida 5-0, 55. Laghmouchi 6-0, 56. Misidjan 7-0, 75. Kavak 8-0, 77. Laghmouchi 9-0, 78. Kavak 10-0, 11. Padding 11-0, 84. Bos 12-0. Scheidsrechter: Gils. Toeschouwers: 200.
FC Emmen: De Ruiter; Almeida, De Groot (62. Bangura), Boekholt, Misidjan, Bos, Gall (46. Nijkamp), Kavak, Resida (85. Junior Albertus), Barrie (77. Padding), Laghmouchi.