Combinatieteam FC Emmen ruim langs Hoogeveen

FC Emmen, zonder bassisspelers, toonde zich op het fraaie sportpark in Hoogeveen gretig en al na 1 minuut en 52 seconden kon de openingstreffer worden genoteerd. De maker was Wout Weghorst die dus ook in het begin van een wedstrijd kan scoren. Weghorst had ook een aandeel in de 0-2 omdat hij in het strafschopgebied werd gevloerd waarop Anmar Almubaraki de strafschop benutte: 0-2. Na 26 minuten spelen werd het duel overigens onderbroken omdat de verlichting de spanning niet aan kon en uitviel. Na een kwartiertje duisternis kon de wedstrijd worden hervat. Nadat een treffer van Wout Weghorst om dubieuze redenen werd afgekeurd nam Almubaraki de 0-3 ruststand voor zijn rekening.

De wedstrijd was van FC Emmen zijde ook van belang omdat er aanstaande zaterdag een vacature in de hoofdmacht is. Linksback Shkodran Metaj is immers geschorst. Tegen Hoogeveen speelde Kevin Görtz de eerste helft op deze positie en in de tweede helft verhuisde Görtz naar het centrum en nam A-junior Paul Bangura de linksbackpositie in. Laatstgenoemde is een linkspoot en dat is Görtz dus niet. FC Emmen begon ook goed aan de tweede helft met eerst een schot van Yannick de Wit op de kruising en na een klein uur spelen de 0-4 van de uitstekend spelende Ajadji Barry. Daarna werd het aan Emmer zijde wat onnauwkeuriger hoewel er nog wel mogelijkheden kwamen o.a. voor Bangura. Doelman Bart Woering had een vrij rustige avond maar moest in de slotfase toch een paar maal handelend optreden wat hem uitstekend af ging.
Op dinsdag 15 oktober wordt het oefenprogramma voortgezet met een wedstrijd uit tegen Nieuw Buinen (19.30u) en op 22 oktober gaat FC Emmen op bezoek bij SVBO (20.00u).

Hoogeveen-FC Emmen 0-4. 2. Weghorst 0-1, 34. Almubaraki (strafschop) 0-2, 37. Almubaraki 0-3, 57. Barry 0-4.
FC Emmen: Woering; Graver (46. Bangura), De Groot, Kampman (46. Boekholt), Görtz, De Wit, Almubaraki, Dantuma, Yuksel (46. Padding), Weghorst, Barry.