Terug naar overzicht Terug

Cijfers en feitjes over Jong Ajax – FC Emmen


FC Emmen is maandag voor de zesde keer te gast op De Toekomst. De ploegen speelden vijf keer eerder tegen elkaar op het tweede niveau. Wat betreft de onderlinge verhoudingen liggen die nagenoeg gelijk. Twee keer won Jong Ajax, het werd ook twee keer een gelijkspel en FC Emmen wist eenmaal te winnen.

Spelers voor beide clubs
Er zijn vier spelers die voor beide ploegen zijn uitgekomen. Ricardo van Rhijn, Kjell Scherpen en huidige selectiespelers Indy Groothuizen en Teun Bijleveld. Bijleveld wist zelfs in het seizoen 2017/2018 kampioen te worden met de jong-ploeg.

Meeste kaarten
Richairo Zivkovic en Sander Rozema pakten de meeste kaarten in dit duel. De spits van Jong Ajax kreeg tweemaal geel in twee wedstrijden en de middenvelder van Emmen kreeg één keer een gele kaart en ook één keer een rode kaart.

Meeste doelpunten
Alexander Bannink is de topscorer in dit onderlinge duel. Bannink wist al vier keer te scoren op De Toekomst. Dit lukte hem ook op 13 april 2015, de enige keer dat de Drenten huiswaarts gingen met de volle buit. Gekeken naar thuis- én uitduels tegen Jong Ajax is Bannink eveneens topscorer; in zes wedstrijden scoorde hij zes keer, maar liefst vier keer vaker dan iedere andere speler.

Enige overwinning
In de enige gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax kwamen de Emmenaren al vroeg op voorsprong. Na een lange bal van Saïd Bakkati, kon Roland Bergkamp de bal doorkoppen. Die kopbal kwam bij Bannink terecht die de bal heel subtiel over de doelman van de Amsterdammers wipte.

In de tweede Drentse goal was er opnieuw een belangrijk aandeel weggelegd voor Bakkati. Hij gaf de bal voor, doelman Diederik Boer liet de bal los en Soufiane Laghmouchi kon daardoor eenvoudig binnentikken na 73 minuten voetbal. In het restant van de wedstrijd vielen geen doelpunten meer: 0-2. Een Drentse overwinning zal maandagavond goed uitkomen, want dan houdt FC Emmen aansluiting met de bovenste plekken.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN1.