Terug naar overzicht Terug

Cijfers en feitjes over FC Emmen – Almere City


Almere City is maandag voor de vijftiende keer te gast in Emmen. De ploegen speelden dertien keer tegen elkaar op het tweede niveau. Ook troffen de clubs elkaar één keer in de nacompetitie. Wat betreft de onderlinge verhoudingen liggen die in het voordeel van FC Emmen. Zes keer wonnen de Drenten, het werd vijf keer gelijk en driemaal wonnen de mannen uit Almere.

Spelers voor beide clubs
Er hebben behoorlijk wat spelers vor beide teams gespeeld. Agil Etemadi, Bas van de Brink, Cendrino Misidjan, Género Zeefuik, Lesmond Prinsen, Mark Beevaart, Mark Zegers, Milos Malenovic, Niek Vossebelt, Norair Aslanyan (Mamedov), Rick ten Voorde, Rob Haemhouts, Sven Braken, Tom Overtoom en Niek Vossebelt.

Meeste kaarten
Tim Siekman kreeg de meeste kaarten in deze onderlinge krachtmeting. In negen wedstrijden kreeg hij in totaal twee keer een gele kaart en ook tweemaal een rode kaart. Siekman is overigens de speler met de meeste rode kaarten in het betaalde voetbal voor FC Emmen; hij kreeg er vijf in totaal.

Meeste doelpunten
Cas Peters, Sergio van Dijk (beide FC Emmen) en Ricardo Kip (Almere City) scoorden de meeste doelpunten in al die ontmoetingen. Alle drie wisten zij driemaal het net te vinden voor hun ploeg tegen de andere ploeg.

Spektakel tegen Almere
Gemiddeld vallen er 3,64 doelpunten bij deze wedstrijd. De wedstrijden tegen Almere City, of FC Omniworld zoals het vroeger heette, zijn vrijwel altijd een garantie voor spektakel. In de wedstrijd op 22 februari 2016 was het een groot doelpuntenfestijn op De Oude Meerdijk. Na negentig minuten voetbal stond er 5-6 op het scorebord en eindigde de wedstrijd met twintig spelers op het veld.

Namens FC Emmen scoorden Marnix Kolder tweemaal, Raymond Gyasi, Erixon Danso en Boy Deul. Bij de bezoekers produceerde Ricardo Kip een hattrick. Pelle van Amersfoort maakte twee doelpunten en Soufyan Ahannach besliste in de allerlaatste seconde het duel met een doelpunt. Laten we hopen op een wederom een spectaculair duel, waarin FC Emmen aan het langste eind trekt.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN1.