Terug naar overzicht Terug

Catrienus is een Emmenaar!


Op 5 juli stuurde Catrienus Gortmaker een berichtje naar de Facebookpagina van FC Emmen. Foto’s van hem bij de tatoeagezaak. Op zijn arm staat in grote letters ‘EMMENAAR’, met het logo van FC Emmen erachter. Uiteraard heeft hij zijn FC Emmen-shirt aangetrokken voor de gelegenheid.

Een mooi moment om Catrienus te vragen wat FC Emmen voor hem betekent!


Sinds wanneer ben je supporter van FC Emmen?
Ik ben al sinds 1993 supporter. De eerste keer kreeg ik kaarten omdat mijn broer mocht meedoen aan een penalty shootout in de rust. De volgende wedstrijd zijn mijn broer en ik voor de lol weer gegaan, toen waren we meteen besmet met het Emmen-virus.

Ga je altijd met je broer naar het stadion?
Nu ga ik altijd met mijn broer. Maar vroeger ging mijn moeder ook vaak mee. Zij is nu helaas niet meer in de gelegenheid om mee te gaan.

Wat is het mooiste wat je bij FC Emmen hebt meegemaakt?
Dat is natuurlijk de promotie. Maar ik vond de uitwedstrijden naar Veendam vroeger ook erg leuk. Ik ging met mijn broer en twee vrienden naar bijna iedere uitwedstrijd. Soms zaten we dan maar met een paar man in het hele uitvak. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval en zijn we met veel meer!

Waarom heb je een tatoeage van FC Emmen genomen?
Het heeft altijd al in mijn gedachten gezeten. Maar nadat ik mijzelf huilend op de tv terugzag na de degradatie, kwam ik er pas achter hoe diep Emmen in mijn hart zit. Dat was het moment dat ik besloot: die tatoeage, die komt er.

Wat verwacht je van dit seizoen?
Ik hoop natuurlijk op promotie. Maar het blijft afwachten hoe je de eerste tien wedstrijden doorkomt. Dan pas kun je zeggen hoe we ervoor staan.

Je hebt al even training gekeken. Zijn er spelers die jou opvallen?
Het is een compleet nieuw elftal geworden. Het zal wel even duren voordat ik alle namen en gezichten ken. En wat voor kwaliteiten ze hebben.