Terug naar overzicht Terug

Cas Peters tegen Jong PSV nog niet in de basisformatie


Vrijdagavond staan aan de Herdgang in Eindhoven met Jong PSV en FC Emmen de nummers vijf en zeven van dit moment tegenover elkaar. Beide ploegen hebben vier uit twee en een gelijk doelsaldo van plus één, maar op grond van het feit dat de Eindhovenaren meer hebben gescoord neemt Jong PSV de vijfde positie in. Belangrijk is dat momenteel nog niet natuurlijk maar hopelijk geeft het wat de Emmenaren betreft een trend aan. De selectie is breder geworden door het aantrekken in de laatste dagen van Oguzhan Türk en Cas Peters waarmee de wensen van trainer Dick Lukkien zo ongeveer zijn vervuld. Een allround verdediger is nog wel een wens.


De nieuwe aanwinsten zullen vrijdagavond nog niet in de basisformatie verschijnen. Ze hebben in de zomermaanden niet bij een betaalde club getraind en moeten nog een stapje maken. ,,Cas Peters kan wel negentig minuten spelen maar je ziet dat hij na een actie nog niet snel genoeg herstelt. Daar werken we aan maar hij en ook Oguzhan Türk zitten vrijdagavond wel op de bank.” Door het vertrek van Erixon Danso en de achterstand van Cas Peters heeft FC Emmen geen echte linkerspits in de basisopstelling staan. Toch denkt trainer Dick Lukkien die leemte op te vangen met het opstellen van Jurjan Mannes. Dat zou op 4-3-3 kunnen duiden maar 4-4-2 lijkt ook een optie. Niet van de partij is Stef Gronsveld, de rechterverdediger is woensdag in Rotterdam geopereerd waarbij overtollig botgroei op de heup is verwijderd. ,,Het herstel kan wel een maand of drie duren”, meent Lukkien wat dicht tegen de winterstop aan zit.

Bij Jong PSV maakte spits Sam Lammers in de eerste twee duels grote indruk door vijf keer te scoren waarmee hij onbedreigd de topscorerslijst aanvoert. In het gehele vorige seizoen kwam hij tot slechts één treffer. Verder maken nieuwelingen als doelman Hidde Jurjus (De Graafschap), Pablo Rosario (Almere City FC) en Damian van Bruggen (Jong Ajax) ongetwijfeld deel uit van de PSV selectie.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp: Klok, Lima, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Kallon, Krohne, Mannes.