C-junioren niet opgewassen tegen PSV

Gezien de 12-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen PSV is het 6-2 verlies in de return acceptabel. Zeker gezien de tweede helft waarin de Emmenaren twee keer scoorden. De eerste helft was duidelijk voor de waarschijnlijk aanstaande kampioen die met goed voetbal een 0-3 voorsprong nam. Youandi Renfurm, Vincent Heilman en Kenneth Paal waren de doelpuntenmakers. Toch was de eerste grote kans voor de Emmenaren toen in de zevende minuut een voorzet van Roderick Zeilstra door Jan Scholten niet goed werd verwerkt. Na de thee verhoogden Dirk Abels en Vincent Heilman de voorsprong voor PSV tot 0-5 waarna FC Emmen beter in de wedstrijd kwam. Matthijs Hensens scoorde in de 40e minuut 1-5, was met een vrije trap dicht bij de 2-5 die vervolgens werd gescoord door Jochem Scholten na een combinatie met Matthijs Hensens. Jochem Scholten stelde met een goed schot de Eindhovense doelman nog maals op de proef maar toen Marthijn Berden er 2-6 van maakte was de wedstrijd definitief gespeeld.

Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Sliedrecht (61. Berends), Sanafikha, Komduur, Levon van Dijk, Kroeze (36. Fokke), Zeilstra, Blekkink, Hensens (65. Scheper), Roelof van Dijk (36. Jochem Scholten), Jan Scholten (55. Luiken).