Terug naar overzicht Terug

C-jeugd vermaakt zich in Spanje (met foto's)


 

Het is 1 uur in de nacht van maandag op dinsdag als het gezelschap van 17 spelers, 4 begeleiders en 10 ouders koers zet richting Schiphol. Het weer is slecht: storm, wind en regen. Het vliegtuig naar Barcelona vertrekt om 5.10 uur.Een aantal jongens vliegt voor de eerste keer en is iets gespannen. De vlucht verloopt voorspoedig en om 7 uur landt het vliegtuig in Barcelona. Het weer is zonnig en bijna windstil. Tijdens de busreis van het vliegveld naar het hotel komen we dwars door Barcelona waar de verkeersspits ervoor zorgt dat de busreis langer duurt dan gepland. Het wordt ondertussen steeds rustiger in de bus de vermoeidheid begint toe te slaan. Na een reis van ruim anderhalf uur komen we aan bij ons hotel Olympic Resort een complex van 30.000 m2 bestaande uit 3 hotelgebouwen


met totaal 700 kamers. We krijgen kamers toegewezen in hotel Olympic Garden.

Op het Olympic Resort bevinden zich zes zwembaden, een fitnesscomplex en allerlei vermaaksruimtes. We behoeven ons hier geen moment te vervelen. Als de kamers zijn verdeeld is dit voor velen het sein de rust te zoeken. Het is ondertussen na 12 uur ´s middags en zijn bijna een etmaal onderweg. De rest van de middag staat in het teken van ontspanning. Om 17.00 uur wordt er voor het eerst getraind. Na een wandeling van een kwartier komen we aan bij het strand van Lloret de Mar. Op het strand werken de jongens zich stevig in het zweet. Na anderhalf uur zit het erop en gaan we richting het hotel. Na de gebruikelijke verzorging en douche maken we voor het eerst kennis met de uitstekende keuken van het hotel. Het is tien uur als de jongens naar hun kamer gaan. Na half elf komen hier geen geluiden meer uit, iedereen slaapt.

Woensdag 24-5

Het opstaan is gepland om acht uur en een ieder wordt om half negen aan het ontbijt verwacht. Wederom in buffetvorm. We moeten oppassen anders vliegen de kilogrammen erop. Om tien uur staat de veldtraining gepland in het stadionnetje van FC Lloret de Mar. Het veld ligt er uitstekend bij en heeft mooie groene grasmat. Na anderhalf uur zit de training erop en gaan we richting hotel voor verzorging en een douche. Om 13.00 uur wordt de lunch wederom geserveerd, de jongens zijn de rest van de dag vrij. De voor de avond geplande strandtraining komt te vervallen omdat er ´s morgens uitstekend is gewerkt De avond wordt verder door de jongens zelf ingevuld, in en om het hotel. Om 22.00 uur gaan de jongens naar hun kamer, waar het om half elf stil moet zijn. Morgen, donderdag, wacht er weer een zware dag met een training en de eerste wedstrijd tegen de plaatselijke Lloret de Mar.

Donderdag 25-5

De derde dag in Spanje begint als de voorgaande dagen met een ontbijtbuffet om 8.30 uur Na het ontbijt ontwaren we de eerste ouder in de hal van het hotel: de vader van Brian Bos. Van tien tot elf uur trainen we wederom in het stadionnetje van FC Lloret de Mar. Na de training en de gebruikelijke douche en verzorging mogen de jongens zich vermaken in de zwembaden van het hotelcomplex tot 16.00 uur. Op dit tijdstip wordt de spaghettimaaltijd geserveerd, die voor de broodnodige koolhydraten moet zorgen. Om 18.30 uur gaan we wandelend naar het kunstgrasveld van FC Lloret de Mar. Hier aangekomen blijkt dat de meeste jongens van onze tegenstander zich per

bromfiets laat vervoeren, ze zijn dus een stukje ouder. Hier voegt ook de familie Ten Voorde zich bij het gezelschap om onze jongens te ondersteunen. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Ons tegenstander blijkt groter en sterker te zijn. We bieden uitstekend tegenstand en hebben in de eerste helft de betere kansen. Toch is het FC Lloret de Mar dat de eerste keer scoort vanuit een fraaie omhaal van de spits. Kort na de 1-0 kunnen we iets terug doen. Middels een steekpass van Gianluca Caria komt Rick ten Voorde alleen voor de keeper. Rick lobt de bal over de keeper: 1-1. In de tweede helft vinden de gebruikelijke wissels plaats, de tweedejaars maken plaats voor de eerste jaars C-spelers. Het overwicht van de tegenstander wordt groter, doch door compact te spelen ontstaan er toch weinig kansen voor de tegenstander. We kunnen via de counter af en toe zelf nog gevaarlijk worden.Het spel speelt zich wat meer af op onze speelhelft. In de slotfase van de wedstrijd komt de spaanse tegenstander nog twee keer tot scoren, eindstand: 3-1 voor FC Lloret de Mar. Vriend en vijand is het er over eens dat we goed partij hebben gegeven en dat het een leerzame wedstrijd was. Na de wedstrijd snel terug naar het hotel om voor 21.15 uur aan het diner te kunnen gaan. Als dit ook gelukt is zit de dag er weer op.