C-jeugd neemt kop over van SC Cambuur

FC Emmen C beleefde een droomstart tegen het Leeuwarder Frisia. Binnen drie minuten stond er een 2-0 stand op het pas in gebruik genomen scorebord. Stefan Kikkert opende de score in de tweede minuut op aangeven van Pascal Huser en amper een minuut later scoorde Pascal Huser zelf de 2-0. Het voorbereidende werk kwam deze keer van rechterverdediger Rik Graver. Een monsterscore leek in het verschiet maar dat kwam er niet van omdat Frisia bepaald geen slecht elftal in het veld bracht. Het duurde dan ook tot twee minuten voor de pauze voordat FC Emmen de derde treffer kon laten noteren. Nick Westebring was de aangever en Pascal Huser rondde de aanval af: 3-0. Ook na de pauze bleef Frisia goed tegenspel bieden hoewel het doelman Richard Eberhard nauwelijks echt in problemen kon brengen. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Frisia haalde Boris Rasevic in de 45e minuut de trekker over voor de 4-0. Kort daarop strafte Frisia een foutje van doelman Richard Eberhard af voor de 4-1. Bij FC Emmen werd in de slotfase alle vijf wisselmogelijkheden benut maar de score werd niet verder opgevoerd.
FC Emmen C: Eberhard: IJzerman, Wessels (65. Baas), Rijkens, Graver (65. Arends), Rasevic, Huser (65. Heerkes), Westebring, Berends (58. Spijodic), Kikkert, Meijer (58. Nijkamp).

Karel IJzerman te midden van een overmacht aan Frisianen.