C-jeugd klopt 'd Olde Veste '54

De tegenstander uit Steenwijk toonde zich sterk in de duels en bleek een moeilijk te nemen horde. Toch scoorde de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd. In de zesde minuut legde Pascal Huser een vrije trap snel op rechterspits Mark Meijer die vervolgens met een diagonaal schot de stand op 1-0 bracht. FC Emmen/SC Heerenveen C bleef de betere ploeg maar kreeg vooreerst geen oplegde kansen meer tot de 30e minuut toen Pascal Huser met een boogbal de Steenwijker goalie probeerde te  verschalken maar de bal net over de dwarslat tilde. Vier minuten later was het toch 2-0 toen Leon Berens met een schot van afstand succesvol was. De 2-0 was tevens de ruststand. Hoewel ‘d Olde Veste na de pauze goed tegenstand bood kon het niet tot reële scoringskansen komen. De Emmenaren deden het wat dat betreft iets beter. Zo kopte Nick Westebring uit een hoekschop voorlangs en werd een vrije trap van Pascal Huser tot hoekschop omgebogen. In de 67e minuut leek Tom Heerkes na een prima aanval de 3-0 op zijn schoen te hebben maar raakte de bal helemaal verkeerd. De 2-0 winst was uiteindelijk verdiend maar wel moeizaam bereikt.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Eberhard: Rijkens, Westebring, Graver (61. Arends), Wessels, Leon Berens, De Bruin (52. IJzerman), Nijkamp (52. Heerkes), Meijer (52. Kikkert), Huser, Bjorn Berends (36. Spijodic).

Mark Meijer (tweede van rechts) schiet de 1-0 binnen.

Leon Berens (geheel rechts) passeert de doelman van ‘d Olde Veste voor de 2-0.

Doelman Richard Eberhard kon het werk wel aan.

Voetbalacademie SC Heerenveen/FC Emmen
SC Heerenveen/FC Emmen A1 kwam niet in actie. Het hoogste jeugdelftal van de voetbalacademie neemt in de eredivisie de tiende plek in met 8 uit 8. Koploper is PSV A1 dat nog zonder puntverlies is. SC Heerenveen/FC Emmen B1 doet het uitstekend en won zaterdag met 5-2 van het eveneens hooggeklasseerde PSV B1. De Fries/Drentse combinatie staat nu op de tweede plaats in de eredivisie met een gelijk puntentotaal (13) als Ajax B1 dat echter nog een wedstrijd achterstand heeft.
SC Heerenveen/FC Emmen C1 is koploper in de eerste divisie met twee punten voorsprong op Ajax C1. In de tweede divisie staat SC Heerenveen/FC Emmen C2 (het in Emmen spelende elftal) op de tweede plaats achter koploper Cambuur. De beide D-pupillen teams spelen in de eerste divisie. SC Heerenveen/FC Emmen D1 staat als zesde in de middenmoot maar heeft slechts twee punten achterstand op lijstaanvoerder NEC/FC Oss. SC Heerenveen/FC Emmen D2 (Emmen) rangeert op de negende plaats met slechts een overwinning naast vijf nederlagen.