C-jeugd FC Emmen uitgebekerd

In de eerste helft waren de ploegen redelijk tegen elkaar opgewassen. FC Emmen C had in het Univé stadion aanvankelijk wel meer balbezit maar de aanvallen strandden vooral op onzuivere voorzetten vanaf de zijkanten. De eerste doelkans was dan ook een schot van grote afstand van Karel IJzerman die net naast vloog. Een kwartier later nam Pascal Huser een pass van IJzerman ineens op de slof maar mikte eveneens naast. Kort voor de pauze profiteerde rechterspits Janiek Arends van slecht verdedigen bij de Groningers maar stuitte op doelman Robin Mennega van de gasten. De Groningers hadden overigens de eerste mogelijkheid in de wedstrijd gehad met een kopbal net naast in de achtste minuut.
FC Groningen C2 kwam na de pauze veel scherper uit de kleedkamer dan de thuisploeg. In de eerste minuut moest doelman Richard Eberhard redding brengen op een doorgebroken speler en zeven minuten later eindigde een tweede goede kans voor de Groningers net naast de staander. Bij FC Emmen liep het vooral in de voorste linie niet waar bijvoorbeeld spits Stefan Kikkert nogal eens onnodig balverlies leed. In de 50e minuut liep FC Emmen dan ook nog tegen een achterstand op door een goal van verdediger Roland Baas: 0-1. Pas daarna begon FC Emmen echt druk uit te oefenen. Twee minuten na de openinggoal, die achteraf de winnende goal bleek te zijn, kwam Pascal Huser in scoringspositie maar schoot tegen de doelman op. Tien minuten voor het einde kopte Stefan Kikkert vanuit een hoekschop in. De Groninger keeper was gepasseerd maar een verdediger kopte de inzet van de lijn. Het was de laatste kans voor de thuisclub.
FC Emmen C: Eberhard; Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring (48. Meijer), Arends, Rasevic, Kikkert, Huser (61. Nijkamp), Bjorn Berends (58. Heerkes).