Terug naar overzicht Terug

Bloedjong Jong FC Emmen klopt ACV


Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen zaterdag hoofdklasser ACV met 3-0 gewonnen. De eindstand was bij de rust al bereikt.


Bij Jong FC Emmen werden in totaal zestien spelers ingezet waarvan liefst zeven A-junioren of wel onder 19 spelers zoals het tegenwoordig heet, plus twee onder 17 spelers. Ze stonden niet allemaal tegelijk in het veld maar toch vier in de basisopstelling en in de slotfase stonden er zes op de kunstgrasmat. In de basisopstelling stond met Aaron Timmerman zelfs een zestienjarige centrale verdediger en in de tweede helft viel met Thijs Dallinga een eveneens zestienjarige spits in. Met Kjelt Engbers en Thom Scheper stonden daarnaast twee zeventienjarigen in de basisopstelling.

Het jonge spul werd aangevuld met routiniers die bepaald een gedreven indruk maakten. In de eerste helft kwam de formatie uit Assen adem te kort tegen de Emmenaren die overal net een tikkeltje sneller waren. De Emmenaren kwamen in de achtste minuut op voorsprong via een diagonaal schot van Viktor Maier. Ruim een kwartier later had Kjelt Engbers eigenlijk moeten scoren na aangeven van Maier maar hij mikte hoog over. Na een klein half uur verhoogde Oguzhan Türk uit een indirecte vrije trap binnen de zestien tot 2-0. Eerstejaars A-junior Thom Scheper bepaalde de ruststand op 3-0 met een strak schot van net buiten de zestien.
Na de pauze werd er naar hartenlust gewisseld maar niet meer gescoord. ACV, dat het zonder Arjen Hagenauw en Guus de Vries moest doen, kreeg in de hele wedstrijd geen enkele serieuze mogelijkheid. FC Emmen kort voor het einde nog wel toen Justin Mulder een voorzet vanaf rechts zo leek in te kunnen tikken maar hij mikte de bal hoog over.

Jong FC Emmen-ACV 3-0. 8. Maier 1-0, 25. Türk 2-0, 37. Scheper 3-0.
Jong FC Emmen: Elmali: Fleuren, Timmerman, Wielink (46. Alex), Aslan, Loen (72. Van Dijk), Türk, Scheper (46. Bijlsma), Mulder, Maier (72. Ngendakumana), Engbers (46. Dallinga).