Terug naar overzicht Terug

Blessures nopen FC Emmen tot wijzigingen


Aanstaande zaterdag wacht FC Emmen de zwaarste klus tot nu toe. Het moet op bezoek bij de Nijmegen Eendracht Combinatie die niet alleen momenteel lijstaanvoerder is, maar de algemene verwachting is dat dit ook zo zal blijven. NEC heeft immers de beste selectie en is helemaal gericht op het zo snel mogelijk terug keren naar de eredivisie waaruit het in het afgelopen seizoen na twintig jaar op het hoogste niveau degradeerde. Het won tot dus ver vijf van de zes duels en alleen Jong PSV doorbrak de zegereeks met een verrassende 1-0 zege. Een overwinning waarmee FC Emmen indirect iets had te maken want Jong PSV was een week daarvoor met 5-0 gevierendeeld door FC Emmen en was uit op eerherstel.


FC Emmen-trainer Joop Gall kampt met een kwartet geblesseerde spelers waarvan drie basisspelers met Gaby Jallo (schouder), Frank Olijve (knie) en Marcel Seip (lies) Verder is ook Bart de Groot (hamstrings) nog niet beschikbaar. Gall heeft het opgelost met het inbrengen van Boy Deul en Elson Almeida. De achterste vier wordt op drie posities gewijzigd terwijl Deul als middenvelder gaat acteren. ,,Toch gaan we ons niet ingraven”, belooft Joop Gall. ,,We spelen natuurlijk tegen de gedoodverfde kampioen met een hoop kwaliteit in de selectie. Maar in de Jupiler League kan iedereen van iedereen winnen wat NEC bij Jong PSV ook heeft ervaren. We realiseren ons uiteraard ter dege dat het hartstikke moeilijk gaat worden. Met Sjoerd Ars hebben ze bijvoorbeeld een heel slimme spits in huis terwijl Alireza Jahanbakshi veel te goed is voor de Jupiler League.” Gall heeft ook een meevaller omdat Danny Menting voor het eerst beschikbaar is die echter voorlopig met een plaatsje op de bank genoegen zal moeten nemen. Uit de A-jeugd zal vermoedelijk Matthijs Hensens nog worden toegevoegd.

FC Emmen en NEC Nijmegen hebben voor het laatst in het seizoen 1993/94 in competitieverband tegenover elkaar gestaan. In totaal hebben de ploegen twaalf onderlinge competitieduels afgewerkt plus in het seizoen 1989/99 twee nacompetitieduels. Over het algemeen was er voor de Emmenaren weinig succes weggelegd. In Nijmegen won Emmen slechts een maal en dat was op de eerste competitiedag in 1991/92 toen het 0-2 werd met goals van Frank Veldwijk en Raymond Zuidema.

Henri Meijerman (rechts) actief in een uitwedstrijd tegen NEC.

Het huidige NEC is een multiculturele selectie met de afgelopen competitiedag bijvoorbeeld een Ghanees, Deen, Duitser, Iraniër en Belg in de basis terwijl een IJslander en een Venezolaan werden ingewisseld. Aan coach Ruud Brood dus de taak hiervan een collectief te smeden en gelet op de resultaten slaagt hij daar best in. Hij heeft daarbij ook de steun van spits Sjoerd Ars die na omzwervingen in Bulgarije, China en Turkije is teruggekeerd in de schoot van de Jupiler League. Hij scoorde tot nu toe in vijf van de zes gespeelde wedstrijden.
FC Emmen: Meerits; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Bakkati, Rozema, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.
NEC: Smits, Appiah, Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Foor, Breinburg; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.