Terug naar overzicht Terug

Bijzondere Eredivisie betovert Emmen


Afgelopen zondag heeft het G-voetbalteam van FC Emmen een succesvolle, maar bovenal bijzondere dag beleefd. In het kader van de Bijzondere Eredivisie nam het team van Jelle Mars en Jan Dijkgraaf het in stadion De Oude Meerdijk op tegen VVV-Venlo en Excelsior Rotterdam. Het werd een dag die de kinderen niet snel zullen vergeten: voetballen op het hoofveld tegen VVV-Venlo en Excelsior Rotterdam, oplopen met de spelers van FC Emmen en vervolgens de eerste selectie zien winnen van Fortuna Sittard (2-1).

Ben Haverkort en Eric van Oosterhout
De speelronde van de Bijzondere Eredivisie werd na een spetterende opkomst van alle teams geopend door FC Emmen-directeur Ben Haverkort en burgermeester Eric van Oosterhout. Het was het begin van een bijzondere dag, waarin elke speler uitblonk op zijn of haar manier tijdens het spelletje voetbal.

VVV-Venlo
In de eerste wedstrijd van deze speelronde kruiste het G-voetbalteam van FC Emmen de degens met VVV-Venlo. De Venlonaren begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Na een aantal tactische omzettingen kwam FC Emmen beter in de wedstrijd en scoorde het verdiend de aansluitingstreffer, 1-2. Helaas konden de jongens en meisjes van FC Emmen een nederlaag niet voorkomen. Het werd uiteindelijk 2-4. 

Excelsior Rotterdam
Na een korte rustpauze stond de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. Vol goede moed stapte het G-voetbalteam het veld op. Excelsior bleek een sterke tegenstander. Door de strijdlust van beide ploegen golfde het spel op en neer. Toch kon het Drentse team niet voorkomen dat het uiteindelijk de wedstrijd met 0-1 verloor.

FC Emmen – Fortuna Sittard
Nadat de twee eigen wedstrijden met veel plezier en passie waren gespeeld, had de begeleiding van het G-voetbalteam een grote verrassing voor het hele team. Zij mochten namelijk voorafgaand aan de wedstrijd oplopen met de spelers van FC Emmen. Ondanks de spanning genoot het G-voetbalteam van FC Emmen met volle teugen van het oplopen in stadion De Oude Meerdijk. En alsof de dag nog niet bijzonder genoeg was, won FC Emmen met 2-1 van directe concurrent Fortuna Sittard.IMG_4834

Foto 1 (BE Emmen)

Foto (BE Emmen, 2)

IMG_4575

IMG_4618