Beslissingsduel C-jeugd eindigt in drama

De dag begon al vreemd. De wedstrijd moest op het terrein van zaterdag hoofdklasser WHC in Wezep worden gespeeld maar toen spelers en scheidsrechter begonnen binnen te druppelen was bij WHC niets bekend van een beslissingsduel. Met het improvisatie vermogen bij WHC was echter niets mis en zo kon de wedstrijd op het hoofdveld tijdig beginnen. Bij FC Emmen ontbraken met Harold Strating. Stephen Warmolts, Kai Schraa, Hidde Streutker en Boris Rasevic een handvol belangrijke spelers en dat was te merken. De fysiek sterkere Stormvogels, vooral in de achterste lijn stonden vier potige verdedigers, oefende gelijk druk uit en kreeg de Emmer doelman Stefan Kortman de kans zich te onderscheiden wat hij ook prompt deed. De Emmenaren kwamen tot een paar kansjes via Pascal Huser en Stan Ypenburg maar de rust ging dubbelblank in. Met D-junior Rick Graver voor Mark de Bruin trachtte FC Emmen na de thee meer pressie uit te oefenen. In de 54e minuut werd echter een tegenslag geïncasseerd toen Stormvogels uit een benutte vrije trap via Hulshof op 0-1 kwam. FC Emmen zette aan voor een offensief maar moest uiteraard op de hoede voor counters zijn. Bij eentje daarvan beging Ramon Jonkers een overtreding wat hem op direct rood kwam te staan maar dat leek een te zware sanctie. Kort daarna zorgde een overtreding op Danny Bouws in de buurt van de zestien van Stormvogels voor een opeenvolging van gebeurtenissen. Overal ontstonden duw- en trekpartijtjes en tot overmaat van ramp begonnen ook toeschouwers zich met de gang van zaken te bemoeien. Scheidsrechter Van der Velde bleef niets anders over dan de wedstrijd als gestaakt te brandmerken.
FC Emmen C1: Kortman; Hosseini, Jonkers, Ots, IJzerman, Westebring, De Bruin (36. Graver), Wessels, Bouws, Huser, Ypenburg (58. Meijer).

De kans van Pascal Huser in de eerste helft

De vrije trap waaruit de 0-1 tot stand kwam is onderweg richting doelman Stefan Kortman.