Terug naar overzicht Terug

Ben Haverkort neemt afscheid van FC Emmen


Ben Haverkort stopt per 1 april bij FC Emmen. De 61-jarige geboren Amsterdammer was sinds 1 juli 2017 commercieel directeur bij de club en deed per 1 januari 2023 na overleg met het bestuur een stap terug. Aanstaande zaterdag zal zijn laatste wedstrijd in functie zijn bij de club.

Ben was van 1989 tot 1995 als speler al actief voor onze club en speelde hier in totaal 187 wedstrijden. Vervolgens was hij dertien seizoenen lang scheidsrechter op zowel nationaal als internationaal niveau.

“De rol die sinds januari voor mij is gecreëerd past niet bij mijn persoon”, licht Ben zijn vertrek toe. “Om in voetbaltermen te spreken: als ik altijd scheidsrechter ben geweest, past het niet bij mij om daarna grensrechter te worden – met alle respect voor het vak, uiteraard.”

“Ik heb sinds 2017 met veel plezier bij deze club gewerkt”, gaat hij verder. “We hebben samen mooie dingen meegemaakt en de club heeft zich ontwikkeld op een manier die ik in mijn tijd als speler nooit voor mogelijk had gehouden. Uiteraard blijf ik de club volgen en ik hoop van harte dat we ons handhaven in de Eredivisie.”

We bedanken Ben voor alles wat hij voor FC Emmen heeft betekend.