Beloftenteam klopt WKE met 4-2

Het was op sportpark Grote Geert in Emmen een amusant duel waarin de partijen in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar waren. Steven de Blok zette de Drents/Friese combinatie in de 18e minuut met een schot vanaf twintig meter op voorsprong. De hoofdklasser was vooral bij hoekschoppen razend gevaarlijk en bij SC Heerenveen/FC Emmen vielen de buitenspelers Rawley Roozendaal en Nabil El Gourari op. Beide spelers komen momenteel uit voor de Amsterdamse tweedeklasser Zeeburgia maar Roozendaal heeft al een aardig verleden in het betaalde vetbal. De 21-jarige Amsterdam was ooit een toptalent bij Ajax en werd in 2005 door SC Heerenveen over genomen. Vorig jaar mocht hij echter vertrekken mede door onprofessioneel gedrag. Na vorig seizoen bij Argon een slecht seizoen te hebben gedraaid probeert hij nu de draad weer op te pakken en was eerder dit jaar op proef bij Ipswich. Dinsdagavond viel hij op door snelheid en passeerbewegingen. Nabil El Gourari werd al een tijdje door SC Hereenveen gevolgd en was in het voorjaar nog op proef bij SC Cambuur.
De rust ging in met een 1-1 stand want Robert Fik had zes minuten voor de thee koppend doelman Pieter IJzerman verslagen. Na de pauze liet WKE-trainer John de Wolf een aantal van zijn sterren pauzeren en mede daardoor verkreeg SC Heerenveen/FC Emmen een overwicht. In de 53e en 58e minuut scoorde de Pool Pawel Wojciechowski twee maal waarvan de laatste vanaf de penaltystip. WKE kwam terug tot 2-3 toen Kevin Mooibroek met een schot van grote afstand IJzerman liet vissen. Pawel Wojciecowski tekende in de 85e minuut voor de 2-4 eindstand.
Jong SC Heerenveen/FC Emmen: IJzerman: Schijff, Lazaro, Görtz, Siekman, Van der Ven, Wojciechowski, De Blok, El Gourari, German, Roozendaal.