Beloftenteam klopt Germanicus met forse cijfers

Jong FC Emmen had opmerkelijk weinig moeite met de tweedeklasser Germanicus. De Coevordenaren hadden behalve een fase net voor de rust voortdurend het nakijken tegen de sneller handelende Emmenaren. De 8-2 eindstand was dan ook niet geflatteerd. Verdediger Joël de Almeida opende in de 14e minuut de score na een goede solo. Danny Jaspers (22e) en Janko Dekker (25e) verhoogden tot 3-0 waarna Germanicus uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied konden tegen scoren. Germanicus leek vervolgens even wat meer grip op de wedstrijd te krijgen, ook al omdat bij er FC Emmen achterin wat gaatjes vielen. Op slag van rust herstelde Björn Zwikker met een fraaie goal de orde. Zeven minuten na de pauze werkte Zwikker na aangeven van Randy van der Weide de 5-1 langs de Coevorder sluitpost die na een uur spelen ook door A-junior Wesley Wakker werd gepasseerd: 6-1. Jens Dost, de broer van Emmenaar Bas Dost, verkleinde tot 6-2 waarna Zwikker (82e) en Wakker (85) de eindstand op 8-2 bepaalden.
Jong FC Emmen: IJzerman: Voorintholt, Schijff (46. Schonewille), Dekker, De Almeida (60. Wakker), Hoolsema, Zwikker, Bergsma, Jaspers, De Groot, Van der Weide.