Beloften verrassen met winst op Jong Vitesse

Jong FC Emmen kwam in de uitwedstrijd tegen Jong Vitesse prima voor de dag. Op basis van de tweede helft was de overwinning ook volkomen verdiend. Door de 2-1 zege in dit bekerduel maakt Jong FC Emmen nog kans om de volgende ronde van de bekerstrijd te bereiken. Daar toe moet de laatste wedstrijd,  thuis tegen Cambuur Leeuwarden, dan in ieder geval worden gewonnen.
De wedstrijd tegen Jong Vitesse werd op sportpark Ressen in Bemmel gespeeld. In de eerste helft waren de partijen redelijk aan elkaar gewaagd waarbij het aantal reële scoringskansen aan de magere kant was. Bij de Emmenaren zorgden Bas Dost en Marcel Pannekoek voor een paar gevaarlijke momenten maar de rust ging toch in met een 0-0 stand. Na de pauze begon FC Emmen meer en meer het spel te dicteren maar in plaats van zelf te scoren kwamen de Arnhemmers in de 54e minuut op voorsprong door toedoen van Lorenzio Naarden. Die voorsprong hield echter maar twee minuten stand omdat Bas Dost in de 56e minuut voor de gelijkmaker tekende. De winnende treffer kwam in de 85e minuut op naam van Morten Friis die een voorzet van Frank Hoolsema in tikte. In de slotfase zorgde doelman Lennon Ebeltjes er met een redding voor dat Jong FC Emmen met een 2-1 zege op zak de bus in kon gaan.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Voorintholt (77. De Groot), Schepers, Görtz, Bergsma (63. Hoolsema), Demeijer, Huizenga, Pannekoek (71. Van der Weide), Bernhardt, Dost, Friis.

Laurens Huizenga krijgt aandacht van de Vitesse verdediging.