Beloften verliezen in Apeldoorn

Wie drie doelpunten tegen krijgt en zelf niet scoort heeft natuurlijk niets te mopperen, toch kregen de Emmenaren aardig wat kansen om met een beter resultaat huiswaarts te kunnen keren. Vooral in de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Alami Ahannach voldoende mogelijkheden. Maar net als bij de hoofdmacht van FC Emmen vielen de tegengoals nogal onfortuinlijk. Zo werd het in de 44e minuut 2-0 en in de 90e 3-0 terwijl de 1-0 notabene het rechtstreekse gevolg van een hoekschop van Jong FC Emmen was.
De eerste mogelijkheid was voor Jos Fidom die in de negende minuut zijn schot tot hoekschop zag worden verwerkt. Daaruit ontstond vervolgens de eerste treffer van de Apeldoorners. Een lange trap naar voren leek door Robin Demeijer te worden onderschept maar hij raakte de bal slecht waardoor Jakovlevski vrije doortocht kreeg en doelman Jeffrey Brammer kansloos liet: 1-0. Daarna regende het kansen voor de bezoekers: Steven de Blok schoot in het zijnet, Jos Fidom zag andermaal een schot in een hoekschop te worden omgebogen wat ook Gill Göbel overkwam. Uit laatstgenoemde hoekschop kreeg AGOVV wederom een counterkans die op het nippertje door Brammer werd verhinderd. De laatste mogelijkheid voor de thee was een inzet van Rogier Krohne die door Stanley Tailor staande op de doellijn met de borst werd gekeerd. De pauze leek aldus met een 1-0 achterstand in te gaan maar door slecht wegwerken kwam AGOVV dankzij Joey Snijders toch nog op 2-0.
Jong FC Emmen had ook in de tweede helft dikwijls het betere van het spel met ook weer een paar goede kansen. Jos Fidom, aangespeeld door Gill Göbel, schoot na tien minuten over en dertien minuten voor het einde knalde Robin Demeijer vanuit een prima positie over de dwarslat. Jong AGOVV beperkte zich overigens niet tot verdedigen en kwam er regelmatig goed uit maar kon pas in de laatste minuut de stand via Jakovlevski de derde goal van de avond scoren. Op dat moment speelde Jong FC Emmen met tien man omdat Robin Demeijer in de 82e minuut zijn tweede gele kaart had opgelopen.
Jong AGOVV-Jong FC Emmen 3-0. 10. Jakovlevski 1-0, 44. Snijders 2-0, 90. Jakovlevski 3-0. Scheidsrechter: Heida. Gele kaart: De Blok, Göbel (Jong FC Emmen). Geel/rood: 82. Demeijer (Jong FC Emmen).
Jong FC Emmen: Brammer; De Jonge, Görtz, Demeijer, Bergsma (68. Vermeer), Kamps (84. Siekman), Hoolsema, Krohne, De Blok, Fidom (70. Stoker).