Beloften verder in bekertoernooi

Al na zes minuten spelen kreeg Jong Sparta een uitgelezen mogelijk op de 1-0. Omdat Daryl Janmaat hands maakte in het strafschopgebied, mocht de thuisploeg een strafschop nemen. Die werd echter over geschoten door Iwan Redan. In de 22e minuut kwam Jong sc Heerenveen/FC Emmen op voorsprong door een doelpunt van Igor Djuric. Op dat moment een verdiende voorsprong. Toch kwam Jong Sparta tien minuten later op gelijke hoogte door een treffer van Shayron Curiel.

In de tweede speelde Jong Heerenveen/Emmen een stuk minder. Een kwartier voor tijd kreeg Igor Djuric, de maker van het eerste doelpunt, zijn tweede gele kaart en moest zijn ploeg met tien man verder. Desondanks zette Michal Papadopulos Jong Heerenveen vier minuten voor tijd opnieuw op voorsprong. Daryl Janmaat maakte er in de blessuretijd nog 1-3 van.