Beloften starten competitie met verlies bij Cambuur

,,Het kunstgras van het Cambuur stadion was even wennen”, meende trainer Michel van Oostrum van Jong FC Emmen. ,,Cambuur was in die fase goed en wij een stuk minder goed. In de tweede helft was het echter andersom. Achterin hadden we de boel wat omgezet door een verdediger door te schuiven en dat pakte goed uit. De 2-1 van Bas Dost, die een uittrap van Lennon Ebeltjes met een knal in de kruising fraai afrondde, viel twintig minuten voor tijd. Daarna kregen we nog een kansje op de gelijkmaker maar konden die niet benutten. Ik weet zeker als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd dat die gelijkmaker er was gekomen.” Cambuur, onder leiding van Alfons Arts, nam in de 27e minuut de leiding via Jurjen Bosch. Zeven minuten later zette René Hoen zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Bij Jong FC Emmen speelden Martin de Roo en Berry Schepers elk een helft.
Jong FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, De Roo (Schepers), Bergsma (Hoolsema), De Almeida; Huizenga, Kamps, Demeijer (Van der Weide); Bernhardt, Dost, Pannekoek.