Beloften spelen gelijk tegen Jong FC Zwolle

Op het prima bespeelbare veld van Twedo was het een aantrekkelijke wedstrijd waarin de eerste grote kans voor de Zwollenaren was weggelegd. Roberrt Plat kreeg in de tiende minuut een dot van een kans uit de rebound na een vrije trap die aanvankelijk door doelman Pieter IJzerman was gekeerd. De Zwollenaar met Volendamse roots tikte de bal echter voorlangs. Acht minuten later kwam Jong FC Emmen op voorsprong na een prima opgezette aanval. Gill Göbel zette Jos Fidom met een steekpaas vrij die daarop Rogier Krohne de kans bood om de score te openen: 1-0. De weelde van een voorsprong duurde maar vijf minuten want met een kopbal uit een hoekschop maakte de Tjech Radek Görner er 1-1 van. FC Zwolle kreeg via Paulinho Kifate nog een goede kans kans maar na een helft spelen bleef de stand op 1-1 staan. FC Zwolle kwam na de hervatrting het beste uit de startblokken. Rechterspits Paulinho Kifeta onderstreepte dat met de 1-2 in de 50e minuut. Zijn schot ging via de hand van Pieter IJzerman en de tweede paal het doel in. FC Emmen legde zich echter niet bij de dreigende nederlaag neer en creëerde een overwicht. Een solo van Jan Stoker miste net het doel maar de gewenste gelijkmaker kwam er toch. Twaalf minuten voor tijd maakte Frank Hoolsema met een harde knal van net buiten de zestien een einde aan een rommige situatie in het Zwolse strafschopgebied. FC Zwolle kwam er af en toe best gevaarlijk uit maar doelman Pieter IJzerman en zijn verdediging lieten geen goal meer toe.
Jong FC Emmen-Jong FC Zwolle 2-2. 18. Krohne 1-0, 23. Görner 1-1, 50. Kitafe 1-2, 78. Hoolsema 2-2. Scheidsrechter: Mathijssen.
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer (46. Oosting), Wolbers (64. De Jonge), Siekman, Bergsma (64. De Blok), Hoolsema, Demeijer, Göbel, Krohne, Fidom, Stoker.