Beloften spelen gelijk in Alkmaar

Johnny Jansen hield een dubbel gevoel over aan het gelijkspel: “Het is een terechte uitslag, maar het is wel erg zuur dat je vlak voor tijd nog de 2-2 om de oren krijgt”. In de eerste helft hadden beide ploegen de zaken goed op orde, waardoor grote kansen uitbleven. Jong Heerenveen/ Emmen speelde goed georganiseerd, maar wist dit in de eerste 45 minuten niet om te zetten in doelpunten.

Na rust deden de Noorderlingen dit wel. Samir Fazli was een paar minuten na rust succesvol door vanuit de rebound binnen te schieten: 0-1. De voorsprong deed het spel van Jong Heerenveen/ Emmen echter geen goed. Er werd onrustig gevoetbald met als gevolg de tegentreffer van Jong AZ, dat via Jonathas trefzeker was. Na de 1-1 herpakte het elftal van Jansen zich weer. Ditmaal was een andere Braziliaan trefzeker. Paulo Henrique kreeg de bal op het hoofd uit een vrije trap van Rico Wolven. De spits had het vizier op scherp staan en bracht zijn elftal weer op Lang konden de beloften niet genieten van de voorsprong. Jong AZ kwam twee minuten voor het laatste fluitsignaal via Swerts weer langszij. Jansen zei na afloop een degelijk Jong Heerenveen/ Emmen te hebben gezien. “We hadden het goed staan. Jong AZ wist eigenlijk alleen via standaardsituaties gevaarlijk te worden. Na de tegentreffer gingen we echter chaotischer voetballen, met de tegentreffer als vervolg. Maar, de uitslag is terecht”.

Ondanks het gewonnen punt, stijgt Jong Heerenveen/ Emmen niet op de ranglijst. De ploeg van Jansen blijft steken op de tiende plaats. Aanstaande donderdag spelen de beloften.
Jong Heerenveen/ Emmen: Bangma; Koning, De Groot (65. Gouweleeuw), Wolven, Stolte (42. Bai Kamara); De Vries (80. Akouili), Haglund, Wojciechowski; Narsingh, Fazli, Henrique.