Beloften slaan goed figuur in Groningen

Evenals het vorige seizoen ging Jong FC Emmen het bekertoernooi van start met een uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen. Toen werd het op het sportpark Corpus den Hoorn een kansloze 4-0 nederlaag geleden maar in de editie van 2008 werd verdienstelijk met 1-1 gelijk gespeeld tegen de beloften van de eredivisionist. Daarbij lijkt Jong FC Emmen het systeem van de eerste selectie te hebben gekopieerd door in de slotfase toe te slaan. Twee minuten voor tijd leidden de Groningers nog met 1-0 dankzij een treffer van Stef Nijland in de 76e minuut maar in de 88e minuut kwam Jong FC Emmen op gelijke hoogte. Een splijtende pass van Morten Friis werd door Jos Fidom langs doelman Gijs Koopman geschoten: 1-1.
Beide ploegen hadden enkele spelers uit de eerste selectie in de gelederen zoals Matias Cahais, Stef Nijland en Shkodran Metaj bij de Groningers. Daar tegenover kon Jong FC Emmen Morten Friis, Rogier Krohne, Martijn Kamps en Kevin Görtz zetten. De Emmenaren boden prima partij en gaven zeker in de eerste helft weinig kansen weg. In de tweede periode probeerde de thuisclub wat meer druk te zetten en was na ruim een uur dichtbij een voorsprong maar die werd op de doellijn verhinderd door Tim Siekman. Aan de andere kant schoot Morten Friis rakelings naast. In de 76e minuut vond FC Groningen eindelijk een gaatje in de Emmer defensie waarvan Stef Nijland profiteerde door de 1-0 in te tikken. Twee minuten voor tijd kwamen de gasten uit Emmen echter via Jos Fidom op gelijke hoogte.
Jong FC Groningen-Jong FC Emmen 1-1. 76. Nijland 1-0, 88. Fidom 1-1. Scheidsrechter: Meems. Toeschouwers: 250.
Jong FC Emmen: Danes; De Jonge, Görtz, Wolbers (80. Fidom), Siekman, Kamps, Hoolsema, Bergsma, Friis, Krohne, Wakker.

Morten Friis in duel met de Groninger Darryl Lachman.

Jos Fidom (links) schuift de bal onder doelman Gijs Koopman door voor de 1-1.

De 1-1 wordt Jos Fidom (17) in dank afgenomen.

Teammanager Peter Stoker lijkt na het laatste fluitsignaal coach Joseph Oosting te aanbidden.