Beloften maken belofte in Almere niet waar

Jong FC Emmen coach Tom Saintfiet was diep teleurgesteld in zijn ploeg na de 3-3 tegen FC Omniworld. ,,Je gaat hier naar toe in de verwachting om drie punten mee naar huis te nemen tegen een puntloos onderaanstaande ploeg. Je verliest dan wel niet maar je speelt wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ze hebben deze tegenstander gewoon onderschat.”
Jong FC Emmen begon nog goed want al in de vijfde minuut kopte Björn Zwikker, de kleinste man van het veld, op aangeven van Stanley Tailor de 0-1 binnen. Twee minuten later werd de voorsprong te niet gedaan door een dekkingsfout in het linkerverdedigingsblok. In de 26e minuut kwamen de Emmenaren wederom op voorsprong dankzij een goal van Jesper Voorintholt. Op slag van rust werd het vervolgens 2-2 opnieuw door een grove dekkingsfout. Toen na een uur spelen ook nog doelman Raymond Beukeveld in de fout ging keek Jong FC Emmen tegen een 3-2 achterstand aan. Het zette daarna wel een slotoffensief in dat schoten op paal en lat van Frank Hoolsema en Philip Thies opleverde en daar tussendoor in de 78e minuut ook nog de gelijkmaker. Rik-Jan de Groot werd in de zestien onderuit gehaald en Philip Thies benutte de toegekende strafschop. In de laatste minuut ontsnapte FC Emmen nog aan vierde goal van FC Omniworld.
Ondanks dit resultaat liep Jong FC Emmen toch een punt in op koploper ADO Den Haag dat in Veendam verloor. De Veendammers kwamen daardoor echter op gelijke hoogte met FC Emmen.
Jong FC Emmen: Beukeveld; Balsala, Tailor (75. Jaspers), Schepers, Geers; Hindriks, Huizenga; Voorintholt (46. Van der Weide), Zwikker (60. De Groot), Hoolsema; Ties.