Beloften lastig voor koploper Jong FC Volendam

Jong FC Emmen heeft het kunststukje van afgelopen maandag toen het met 6-0 van AGOVV won niet kunnen herhalen. Koploper Jong FC Volendam kwam op bezoek en ging via een 2-1 zege met de drie punten naar huis. Toch kunnen de Emmer beloften op een goede wedstrijd terugblikken. Het basiselftal dat ’thuis’ in Zweeloo aantrad verschilde namelijk op tien plaatsen met dat van afgelopen maandag. Alleen Björn Zwikker was overgebleven terwijl deze keer maar liefst vijf A-junioren in de basisformatie stonden.
De eerste mogelijkheid was voor FC Emmen toen in de achtste minuut een solo van Wesley Wakker op een meter of vijf buiten de zestien werd onderbroken. De vrije trap van Janko Dekker was net niet goed genoeg om doelman Ruiter van de gasten te verontrusten. Twee minuten later kwamen de Volendammers op voorsprong via Gerson Sheotahul. De jeugdige Emmenaren streden voor elke meter maar toen FC Volendam kort voor rust via een kopbal van de helemaal vrij staande Melvin Platje op 0-2 kwamen leek de wedstrijd een gelopen koers. Daarvoor waren er ook kansen voor de Volendammers geweest maar doelman Pieter IJzerman verrichtte een paar uitstekende reddingen.
In de tweede helft stak Jong FC Emmen er een tandje bij en de koploper moest alle middelen aanwenden om de voorsprong vast te houden. In de 68e minuut had FC Volendam in eerste instantie geluk dat een schot van Jeroen Bergsma op de lat belandde. Björn Zwikker pikte de rebound op maar werd vervolgens gevloerd wat een strafschop tot gevolg had. Hij nam de trap vanaf elf meter zelf en scoorde perfect: 1-2. FC Emmen ging daarna voor de gelijkmaker en was daar zes minuten na de 1-2 ook dichtbij. De inzet van Wesley Wakker werd, nadat de doelman was verslagen, door een Volendamse verdediger van de doellijn gehaald. Acht minuten voor het einde brak Randy van der Weide door maar talmde bij de afwerking waardoor de prima mogelijkheid op de 2-2 verloren ging. De gasten kregen vervolgens nog een mogelijkheid op de 1-3 maar Pieter IJzerman stak daar een stokje voor.
Jong FC Emmen-Jong FC Volendam 1-2. 10. Sheotahul 0-1, 43. Platje 0-2, 68. Zwikker (strafschop) 1-2.
Jong FC Emmen: IJzerman: Voorintholt, Dekker, Siekman (88. Schijff), De Almeida (69. Fidom), Hoolsema, Beeksma (46. Moolhuizen), Bergsma, Van der Weide, Zwikker, Wakker.