Beloften kloppen Jong NEC met 3-2

Jong Heerenveen/Emmen boekte op sportpark De Eendracht een verdiende overwinning. De eerste helft was niet best, maar na rust kwamen de gasten amper in de problemen. De Friese treffers kwamen op naam van Samir Fazli, Pavel Wojchiechowski en Luciano Narsingh. Middenvelder Johnny de Vries haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg tien minuten voor het einde zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen.
De ploeg van Johnny Jansen hanteerde in de eerste helft een te laag tempo en was slordig in de opbouw. Het fellere NEC was dan ook de bovenliggende partij. Toch kwamen de gasten op voorsprong. Uit ene snelle Friese counter was het Samir Fazli, afgelopen vrijdag ook al trefzeker tegen NEC, die de 0-1 op het scorebord zette.
Beide ploegen kregen hierna kansen en raakten de lat. Uiteindelijk was het Rutger Worm die de ruststand op 1-1 bepaalde. In pauze bleef Philip Haglund in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen door Pele van Anholt.
Jong Heerenveen/Emmen kwam na rust beter uit de verf. De thuisclub kwam er niet aan te pas en wist geen kansen te creëren. Doelpunten konden niet uitblijven en kwamen er dan ook. Eerst kopte Pavel Wojchiechowski een vrije trap van Richard Stolte binnen (1-2) en vervolgens stelde invaller Robin Eriksson na een mooie langlopende aanval Luciano Narsingh in staat van dichtbij de 1-3 binnen te tikken.
Tien minuten voor tijd kreeg Johnny de Vries zijn tweede gele kaart. Bastian Weiser zorgde vlak voor tijd nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder liet jong Heerenveen/Emmen het niet komen.
,,We zijn ook met tien man niet echt in de problemen geweest,’’ aldus Johnny Jansen. De trainer sprak na afloop van een verdiende zege. ,,De eerste helft was niet best, maar na rust hebben we het goed opgepakt. We gaven niets weg en hadden in feite vaker moeten scoren.’’
Jong Heerenveen/Emmen: Bangma, Koning, Roorda, De Groot, Stolte, De Vries, Haglund (Van Anholt), Wojchiechowski, Narsingh, Fazli (Eriksson 70), Beda (Lazaro 80).