Terug naar overzicht Terug

Beloften in tweede helft door de knieën


 Jong FC Emmen had op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen-Zuid te maken met een tegenstander die op papier te sterk mocht worden geacht. Immers de Stadjers hadden routiniers als Matthijs en Svejdik in de ploeg plus een fiks aantal jeugdinternationals en de grote talenten Stefan Nijland en Serdar Öztürk. Uit het 4-0 eindresultaat viel dat ook wel af te lezen maar na 45 minuten spelen was dat allerminst nog zo duidelijk. De jonge Emmenaren speelden een prima eerste helft en hadden zelfs de beste mogelijkheden om de leiding te nemen. Tegenover een schot op de paal van Marcel Pannekoek en een kopkans voor Bas Dost konden de Groningers behalve een optisch overwicht niets tegenover stellen. Na de pauze maakten de Groningers echter korte metten met Jong FC Emmen. In een kwartier tijd vielen de vier goals, Jong FC Emmen gaf de voorwaartsen opeens de ruimte en de vaardige Groningers maakten daarvan dankbaar gebruik. Philippe Janssens, twee maal Stefan Nijland plus een benutte strafschop van Serdar Öztürk, na een overtreding van Jeroen Bergsma, zetten de Emmenaren op een onoverbrugbare achterstand.
Jong FC Groningen-Jong FC Emmen 4-0. 49. Janssens 1-0, 53. Nijland2-0, 56. Nijland 3-0, 61. Öztürk (strafschop) 4-0. Scheidsrechter: Bakkelo.
Jong FC Emmen: Ebeltjes: Górtz, De Roo, Bergsma, De Almeida; Huizenga (78. Voorintholt), Demeijer (74. Van der Weide), Schepers; Zwikker (62. Hoolsema), Dost, Pannekoek.


 

Marcel Pannekoek zet voor.

Joël de Almeida laat Sander Rozema staan.

Martin de Roo in duel met Stefan Nijland.

Björn Zwikker zet voor.

Lennon Ebeltjes wordt hier voor het eerst geklopt door Philippe Janssens (Foto’s FC Emmen Media).