Beloften geven winst in laatste twee minuten weg

Jong FC Emmen was zeker in de eerste helft de betere ploeg. Het was dan ook volgens de verhouding dat Morten Friis in de 18e minuut met een kopbal uit een voorzet van Frank Hoolsema zijn ploeg aan de leiding bracht. Kort daarna liepen Jan Stoker en Joos Valgaeren elkaar in het strafschopgebied van de Deventenaren in de weg terwijl in de 23e minuut Robin Demeijer de paal raakte. In plaats van met een ruime voorsprong te gaan rusten werd het een minuut voor tijd alsnog 1-1 toen Rogier Gerritsen een voorzet van Rogier Wissink simpel kon intikken. Na de pauze had FC Emmen aanvankelijk weer de overhand. Morten Friis kreeg een aardige schietkans vanaf de rand van de zestien maar schoot ongeconcentreerd hoog over en acht minuten later deed Frank Hoolsema het zelfde vanaf bijna dezelfde positie. Na ruim een uur spelen kwam Jong FC Emmen opnieuw op voorsprong. Hoolsema werd een paar meter buiten de zestien ten val gebracht en Morten Friis schoot de vrije trap onberispelijk in de hoek: 2-1. De Deventer beloften begonnen daarna wel meer druk uit te oefenen maar de drie punten leken toch in de knip te zitten. Twee minuten voor tijd maakte Ferdy de Jonge echter een einde aan die illusie door zijn eigen doelman te passeren: 2-2. Het kwam nog erger toen in de 90e minuut invaller Benjamin Ozkok doelman Jeffrey Brammer vor de derde maal passeerde: 2-3. Toch kreeg FC Emmen nog een mogelijkheid op tenminste nog een puntje maar Jeroen Bergsma raakte slechts de lat.
Jong FC Emmen-Jong Go Ahead Eagles 2-3. 18. Friis 1-0, 44. Gerritsen 1-1, 66. Friis 2-1, 88. De Jonge (in eigen doel) 2-2, 90. Ozkok 2-3. Scheidsrechter: Honig.
Jong FC Emmen: Brammer: Vermeer, Görtz, Valgaeren (46. De Jonge), Bergsma, Hoolsema, Kamps (77. De Blok), Demeijer, Göbel, Friis, Stoker (61. Fidom).