Beloften gelijk tegen Jong Twente

Hoewel het beloftenteam onder de naam Heerenveen/FC Emmen opereert is er weinig Emmens aan. Er was oorspronkelijk ook met Frank Schijff slechts één Emmenaar aan de selectie toegevoegd maar die is geblesseerd. Wel zaten er met Sofian Akouili, Lazaro en Pedro Beda drie spelers op de bank die allemaal voor de winterstop wedstrijden voor FC Emmen hebben gespeeld. Ze kwamen allemaal aan bod en Lazaro zelfs al na een klein half uur toen Richard Stolte geblesseerd naar de kant moest. De stand was op dat moment reeds 1-1. Jong Heerenveen/Emmen had in de zevende minuut de leiding genomen via een treffer van Arnor Smarason maar amper een halve minuut later stond het gelijk toen Alexander Bannink namens de ploeg van trainer René Hake scoorde. Hoewel met name Samir Fazli een paar kansen kreeg bleef dit de ruststand. Vier minuten na de thee namen de Tukkers de leiding. Paulo Henrique veroorloofde zich een afspeelfout op het middenveld die razend snel door FC Twente werd uitgebuit. Flamur Kastrati was de maker. De voorsprong voor de gasten bleef exact een kwartier overeind toen Samir Fazli een fraaie solo met een diagonaal schot afsloot die doelman Mihaylov te machtig was: 2-2. Twintig minuten voor tijd viel het moment van Lazaro. De verdediger kopte een hoekschop vanaf links steenhard in waardoor Heerenveen/Emmen op een driepunter leek af te koersen. Dat gevoel duurde bijna tot het laatste fluitsignaal tot David Carney een hoekschop met het hoofd schampte en de partijen op gelijke hoogte bracht.
Jong SC Heerenveen/FC Emmen-Jong FC Twente 3-3. 7. Smarason 1-0, 8. Bannink 1-1, 49. Kastrati 1-2, 65. Fazli 2-2, 70. Lazaro 3-2, 89. Carney 3-3. Scheidsrechter: Cairo.
Jong SC Hereenveen/FC Emmen: Bangma; Koning, De Groot, Dingsdag, Stolte (28. Lazaro), Roorda, Smarason (46. Akouili), Narsingh, Fazli, Wojciechowski, Paulo Henrique (64. Beda).
Jong FC Twente: Mihaylov; Piesche, Schimpelsberger, Sumelka, Thesker (81. Shayesteh), Bannink (81. John), Stockentree, Leugers, Wellington (88. Bruns), Kastrati, Carney.

Met Jan de Jonge (links) en René Hake (tweede van links) stonden twee voormalige hoofdjeugdopleiding van FC Emmen aan de kant.

Amor Smarason (links) scoort het eerste doelpunt van de beloften in Emmen.

Riemer van der Velde blijft een pure liefhebber. (Foto’s FC Emmen Media)

Samir Fazli passeert zijn tegenstander (Foto: Gerrit Rijkens).