Beloften FC Emmen te sterk voor BV Veendam

Ondanks de 2-0 zege was het een van de mindere wedstrijden van Jong FC Emmen. Het oogde wat minder fris dan de laatste tijd het geval was en ook een man-meer situatie vanaf de 42e minuut bleek niet echt een voordeel te zijn. Een doelpunt waaraan een behoorlijk buitenspelluchtje kleefde gaf elf minuten voor het einde echter de doorslag. Bij FC Emmen speelden Guus de Vries en Robbie Haemhouts beiden een complete wedstrijd.

In de eerste helft toonde FC Emmen wel aan over de betere ploeg te beschikken maar echte opgelegde kansen bleven uit. Het bleef bij kansjes zoals voor Gill Göbel die na een kwartier spelen een vrije trap vanuit kansrijke positie nogal slordig over schoot. Drie minuten later had Jan Stoker van een keepersfoutje kunnen profiteren maar schoot vanaf grote afstand naast. Acht minuten voor de thee schoot spits Jos Fidom na een prima aanval over. Drie minuten voor de pauze werd de Veendammer Danny Blaauw met rood bestraft door de matig fuitende scheidsrechter Burema. Maar BV Veendam liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en kreeg amper een minuut later de eerste kans van de wedstrijd. Mark Veldmate legde perfect terug op Haaye Feenstra die echter hoog over mikte.
Na de pauze liet trainer Alami Ahannach zijn ploeg met drie verdedigers spelen in de verwachting daarmee een doorbraak te kunnen forceren. Die bleef echter lang uit. De balcirculatie was aan de lage kant waardoor de thuisclub weinig problemen kende. Na een uur spelen kregen de Veendammers zelfs een prima kans op de 1-0 via Stef van der Velden maar doelman Pieter IJzerman redde fraai. Het met zich zelf worstelende FC Emmen kwam uiteindelijk in de 79e minuut op voorsprong. Jan Stoker trok vanaf links voor en invaller Steven de Blok rondde het af: 0-1. Hij leek dat vanuit buitenspelpositie te doen maar arbiter Burema oordeelde dat het goed was. Jong BV Veendam, dat zich tot dan toe kranig had verweerd, zakte opeens als een plumpudding in elkaar. Twee minuten later kon Jan Stoker al de 0-2 aan laten tekenen en was de strijd gestreden. Bij FC Emmen kregen Jos Fidom, Guus de Vries en Steven de Blok geel.
Jong BV Veendam-Jong FC Emmen 0-2. 79. De Blok 0-1, 81. Stoker 0-2. Scheidsrechter: Burema.
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer (72. Oosting), Wolbers, De Vries, Bergsma, Hoolsema (46. Madani), Göbel (62. De Blok), Haemhouts, Fidom, Wakker, Stoker.

Stand: Jong Heracles 3-9, Jong De Graafschap 3-6, Jong FC Emmen 3-4, Jong FC Groningen 3-2, Jong BV Veendam 4-1.