Beloften door FC Volendam uitgeschakeld

De thuisclub opende sterk. De ene aanval na de andere rolde af op het doel van goalie Diederik Bangma. Het offensief werd in de achtste minuut beloond met een treffer van Murat Onal. Ook na de 1-0 bleef FC Volendam de betere ploeg en SC Heerenveen/FC Emmen mocht de handen dicht knijpen dat de thuisclub al niet in een vroeg stadium verder uitliep. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam SC Heerenveen/FC Emmen iets beter in het spel. Dit leidde na ruim een half uur tot de gelijkmaker. Samir Fazli werd in de zestien naar beneden getrokken en de strafschop die volgde werd door Pavel Wojchiechowski feilloos benut, 1-1.Na rust was er echter maar een ploeg die voetbalde. FC Volendam was heer en meester en liep uit naar 3-1. ,,Terecht,’’ aldus trainer Johnny Jansen, die doelman Diederik Bangma als enige een goede wedstrijd zag spelen. ,,We hebben vandaag niet als collectief gespeeld en hadden de zaakjes niet voor elkaar. Jammer, want we liggen op deze manier veel te snel uit het bekertoernooi.’’ SC Heerenveen/Jong FC Emmen: Bangma, Lazaro, Gouweleeuw, Stolte, De Vries, Akouili, Wojchiechowski, Fazli, Eriksson, German.