Beloften boeken overtuigende oefenwinst

Jong FC Emmen, met Bas van den Brink en Stanley Tailor als ervaren krachten in het hart van de verdediging, ging de rust in met een 1-1 stand maar liep in de tweede helft weg van tegenstander Germanicus. De 4-1 zege was dan ook verdiend. Komende donderdag begint het serieuze werk voor de beloften met de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen.
Germanicus kwam op sportpark De Pampert nog wel op voorsprong. Ex-Emmenaar Rick Reins versloeg doelman Raymond Beukebeld ruim halverwege de eerste helft met een mooi afstandsschot. In de laatste minuut van de eerste helft bracht Jesper Voorintholt in samenwerking met Rik Jan de Groot de partijen op gelijke voet. De in de tweede helft in het veld gekomen Philip Ties deed onmiddellijk van zich spreken door een voorzet vanaf de rechterkant langs doelman Björn Schimmelpenning te tikken. Danny Jaspers (77e) en Frank Hoolsema (79e) bepaalden de eindstand op 1-4.
Jong FC Emmen: Beukeveld; Demeijer (77. Roukema), Tailor (60. De Roo), Van den Brink (72. Hindriks), Been (71. Balsala); Huizenga, Schepers, Hoolsema; Voorintholt (51. Zwikker), Schonewille (67. Jaspers), De Groot (46. Ties).

Arend Schonewille (rechts) zet een passeerbeweging in.

Jesper Voorintholt komt niet aan de bal.