Bekersuccessen voor Emmer jeugdteams

FC Emmen A1-Go Ahead Eagles A1 3-1 (beker)
Een prima overwinning voor de Emmer A-jeugd met twee doelpunten van aanvoerder Jordy Beeksma die beide malen vanaf de strafschopstip scoorde. De eerste keer deed hij dat kort voor rust nadat Rick ten Voorde in het strafschopgebied onheus was bejegend. Scheidsrechter Hof gaf daarbij de Deventer verdediger Imre Jansen zijn tweede geel waardoor de gasten met tien man verder moesten. In de eerste helft kreeg Go Ahead Eagles de eerste grote mogelijkheid maar doelman Pascual Koops redde uitstekend. Tien minuten voor de pauze kon Rick ten Voorde net niet profiteren van een misser van de Deventer sluitpost. Vijf minuten voor de pauze leek FC Emmen op fluweel te ztten toen Danny Kiekebelt uit een hoekschop de 2-0 binnenkopte. De gasten wensten zich in dit pittige duel niet gewonnen te geven en kwamen in de 68e minuut terug tot 2-1. Een fraaie treffer want een Deventer aanvaller joeg de bal na een hoekschop ineens achter Pascual Koops. Elf minuten voor het einde viel de beslissende derde goal van FC Emmen A1. Scheidsrechter Hof legde de bal na een handsbal op de stip en Jordy Beeksma knalde opnieuw raak: 3-1.
FC Emmen A1; Koops; Koenders, Van der Berg, Schijff (74. Kazantzis), De Vries, Bal, Kiekebelt (80. Van Aanholt), Beeksma, Kranenburg, Ten Voorde, Van der Kooij (70. Fidom).

Arne van der Kooij (links) stuit op de Deventenaar Imre Jansen die later rood zou krijgen.

Erwin de Vries (2) let op de tegenstander maar lijkt de bal over het hoofd te zien.

Rick ten Voorde (links) kan net niet profiteren van een misser van de Deventer doelman.

Jordy Beeksma scoort hier vanaf elf meter de 1-0.

Danny Kiekebelt (geheel rechts) heeft koppend voor 2-0 gezorgd.

Cambuur Leeuwarden B1-FC Emmen B1 2-2 (beker)
FC Emmen B1 was niet helemaal gerust op een goede afloop naar Leeuwarden getogen omdat het een week eerder op Ameland door hetzelfde Cambuur werd weggespeeld. Het kwam ook vlot op een achterstand toen in de vierde minuut  de Emmer verdediging niet bij de les was. De Emmenaren speelden wat behoudend en gokten op de counter. Deze instelling had resultaat want nog voor rust werd de achterstand in een 1-2 tussenstand omgebogen. Wouter Beijering scoorde in de 21e en 38e minuut waarvan de laatste vanaf elf meter nadat Luciano Slagveer onderuit was gehaald. Na de pauze domineerden de Friezen en trokken in de 60e minuut de stand recht. FC Emmen B1 wist die stand tot en met het laatste fluitsignaal vast te houden.
FC Emmen B1; Berends; Streutker, Poelstra, Fokkens, Stollenga, Van Bree (60. Westebring), IJzerman, Heerkes, Slagveer, Slip (55. Hindriks), Beijering (75. Bas).

Hoogeveen D1-FC Emmen D1 0-13 (beker)
De jongste Emmenaren hadden geen moeite met de D-jeugd van Hoogeveen met een hoofdrol voor Rik Graver die vijf treffers voor zijn rekening nam. Joe Osasso was de nummer twee scorer met drie treffers. Na een helft stond er 0-6 op het denkbeeldige scorebord. Achtereenvolgens Leon Berens, Hamza Azarkan, Rik Graver en Joe Osasso met een hattrick tekenden daarvoor. Na de thee voegden Riemer Meinderts, Sadik Spijodic, Nick de Vos, Luciano Slagveer en Rik Graver met de laatste vier goals op rij er nog zeven doelpunten aan toe. Bij FC Emmen D1 waren Bjorn Berends (sleutelbeenbreuk), Fabian Greve en Makel Koers wegens blessures afwezig.